Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nové Volvo XC90 dostane špičkový audiosystém Bowers & Wilkins

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Švédská automobilka Volvo se spojila s renomovaným britským výrobcem audio vybavení Bowers & Wilkins. Cíl spolupráce byl jasný – navrhnout jeden z nejlepších audio systémů v automobilovém světě.

Pokud se posadíte do nového Volva XC90 s pravděpodobně příplatkovým audio systémem Bowers & Wilkins, měl by vás alespoň podle vyjádření automobilky čekat jeden z nejlepších poslechových zážitků v rámci osobních vozidel.

Hudba se totiž bude linout z devatenácti reproduktorů – sedmi výškových reproduktorů Nautilus, sedmi středopásmových reproduktorů, čtyřpásmových hloubkových reproduktorů a nového přelomového subwooferu chlazeného vzduchem. Zesilovač HARMAN třídy D je dvanáctikanálový a má výkon 1400 W.

„Podle informací, které mám k dispozici, je audio systém Premium Sound v nové XC90 jedním ze tří nejlepších audio systémů automobilového světa,“ říká Michael Adenauer, přední hudební producent a audio expert společnosti Volvo Cars. I tento systém je tedy jedním z hlavních lákadel velkého SUV švédské automobilky.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)