Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Studentská reklama na Mercedes s mladým Hitlerem

David Bureš
Diskuze (87)
Kontroverzní snímek německých studentů propaguje systém automatického zabrzdění auta před překážkou.

Studenti Filmové akademie v německém městě Ludwigsburg natočili fiktivní reklamu na Mercedes-Benz C, ve které účinkuje mladý Adolf Hitler. Německý výrobce, který vůdci třetí říše kdysi své vozy dodával, se od videa distancoval.

Fiktivní reklama propaguje systém automatického zabrzdění auta před překážkou. Stuttgartský sedan ve spotu projíždí Hitlerovým rodištěm, rakouským městem Braunau na Innu, a zatímco před dvěma dívkami bezpečně zastaví, mladého Hitlera přejede. V závěru videa se pak zobrazuje slogan „rozpozná nebezpečí před tím, než se stane.“

Jeden z tvůrců spotu Tobias Haase k námětu tvrdí, že fiktivní reklama pokládá otázku, co by se stalo v případě, kdyby technika měla duši.

Zatímco u nás vyvolá podobný snímek úsměv, v Německu se z některých stran ozývá kritika. Například mluvčí německé Rady pro reklamu Volker Nickel tvrdí, že k tomuto historickému tématu je v Německu nutné přistupovat citlivě.

Sám Mercedes-Benz se s autory videa domluvil na tom, že se v něm objeví upozornění, že se jedná o studentský film a ne o skutečnou reklamu.

Zdroj: MediaGuru.cz

David Bureš
Diskuze (87)
5. 9. 2013 23:18
Re: Kdyby technika měla duši a rozum...
Zapomnel jsi na Veru Bilou, Lucii Bilou ;-)
5. 9. 2013 23:13
Re: :-)
Ani zemepis nezna, mapy neumi pouzivat, co vas v te skole uci? 8-s
Avatar - Delfin2
5. 9. 2013 18:58
Hitler
Pobavila má táto reklama :-)
Avatar - flyboyeda
5. 9. 2013 17:02
Re: Kdyby technika měla duši a rozum...
ještě kitarista s Rolling Stones, byl v top gearu, ten je správnej a mám ho rád. všichni Cikáni nejsou špatní, asi je nejde házet do jednoho pytle a když se na to podívám z druhé strany, tak jenom využívají situace, která se jim nabízí, takže je třeba najít jiného vyníka a tím je EU, kdyby cikáni/romové pracovali bylo by to v pořádku, ale díky kocourkovským praktikám EU nastala tahle situace

V komunismu pracovali všichni: bílý, žlutí, zelení , černí a tak by to mělo být i teď,ale není
V EU by měli přestat řešit p ičoviny a měli by řešit důležetijší věci
Avatar - VelkejChytrák
5. 9. 2013 16:39
Re: Kdyby technika měla duši a rozum...
Ano.