Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Tajemné Bugatti na Severní smyčce – je to mula nástupce Veyronu?

David Bureš
Diskuze (4)
Bugatti chce v budoucnu postavit supersport. Na Severní smyčce se možná poprvé objevila jeho testovací mula.

Na německém okruhu Nürburgring byla v minulých dnech zachycena podivná dvojice prototypů Bugatti Veyron. Bílý exemplář s hliníkovou konstrukcí na vrchu motorového prostoru si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

Vedle bílého Veyronu se po Severní smyčce proháněl také bronzovo-černý Veyron. Ten na první pohled nebyl natolik zvláštní, na ten druhý ale oko zkušených špionážních fotografů odhalilo širší blatníky a nový otvor v zadním nárazníku.

Oba vozy daly ihned podnět k diskuzi – co to asi Bugatti chystá. Oficiální zdroje z automobilky v současnosti mlčí, s ohledem na blížící se konec výroby Veyronu se však nejvíce spekuluje o tom, že v útrobách testovacích mul pracuje technika pro nástupce nejrychlejšího sériového auta světa.

Šéf Bugatti Wolfgang Schreiber totiž v lednovém rozhovoru pro magazín Top Gear dal najevo, že dalším modelem značky bude supersport. Schreiber navíc přiznal, že na nástupci Veyronu se už pracuje.

Přestože nyní vládnou světu hybridní hypersporty Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder, šéf Bugatti tvrdí, že největším soupeřem pro nástupce Veyronu nebudou ony, ale Veyron sám. „Musí nově definovat měřítka,“ řekl o novém autě Schreiber. Navíc nevyloučil, že vůz použije hybridní techniku jako soupeři.

V minulosti se spekulovalo ještě o výrobě další modelů – o tzv. SuperVeyronu, ještě silnějším Veyronu než Super Sport/Vitesse, a luxusním voze vycházejícím z konceptu Galibier, představeném v roce 2009. Šéf automobilky ale produkci těchto aut odmítl.

Bugatti v současnosti doprodává poslední exempláře Veyronu. Zatímco všech 300 kupé včetně odvozených verzí je už prodaných a vyrobených, otevřeného Veyronu Grand Sport, včetně vrcholné varianty Vitesse, ještě několik neprodaných exemplářů zbývá. Podle současných plánů značky bude poslední kus Veyronu vyroben v roce 2015, což by bylo 10 let od zahájení sériové výroby kupé.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Choochoo
16. 4. 2014 09:05
Re: Veyron
Souhlasim ze Veyron je vhodny na primku. Narazim na to, proc zminuji Severni smycku a hybridni supersporty kteri na ni vladnou v souvislosti s Veyoronem ;-)
Proste si jen chtel sef udelat reklamu na auto, ktere si na okruhu nevrzne a pritom ale chce tvrdit ze bude lepsi nez P1, LaFerrari a vlastne jeho jediny souper bude Veyron, protoze s nim nikdo skoro nesouperi, mozna tak americky dragstery ;-)
16. 4. 2014 08:41
Re: Veyron
Já jsem si nevšiml, že by si Bugatti kdy chtělo s Veyronem nějak výrazně vrznout na okruhu. Dá se předpokládat, že i nástupce Veyronu bude těžká a pohodlná střela excelující v akceleraci a maximální rychlosti. To je image, kterou pro Bugatti zvolil VW.
Avatar - Choochoo
15. 4. 2014 21:33
Veyron
Tohle je dobrej slint "Přestože nyní vládnou světu hybridní hypersporty Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder, šéf Bugatti tvrdí, že největším soupeřem pro nástupce Veyronu nebudou ony, ale Veyron sám." Asi chtel sef rici, ze si nevrznou na okruhu jako doted >:-[]
15. 4. 2014 17:46
Ski club Dubai
Testují nosič na lyže pro šejka z Dubaje. :-)