Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok Advantage pro německý trh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volkswagen rozšiřuje nabídku provedení pick-upu Amarok o stylové provedení Advantage.

Pick-up Amarok je sice součástí nabídky divize Volkswagen Užitkové vozy a jedná se především o pracovní stroj, ale většina zákazníků v Německu si jej objednává v nejvyšším stupni výbavy s řadou doplňků.

Volkswagen uvádí, že zhruba 60 % zákazníků si v Německu pořizuje Amarok v nejvyšším stupni výbavy Highline. Právě tato skutečnost stojí za uvedením nového akčního modelu Amarok Advantage pro německý trh, založeného na zmiňovaném nejvyšším stupni výbavy.

Volkswagen Amarok Advantage nabízí ve srovnání s výchozím provedením atraktivnější vzhled a zároveň i rozšířenou standardní výbavu.

K vylepšení vzhledu exteriéru přispívá použití 18palcových kol Durban v kombinaci s paketem Chrom III, jehož součástí je leštěný chromový rám na korbě, chromové prahové trubky s protiskluzovými černými nášlapy a ochrana spodní části předního nárazníku.

V interiéru jsou vyhřívaná přední sedadla, čalounění kůží Vienna, radionavigační systém RNS 315 s rozhranním Bluetooth a barevným dotykovým displejem. Každodenní provoz má zpříjemnit i parkovací asistent a vyhřívané ostřikovače čelního skla.

Volkswagen Amarok Advantage je k dispozici s motorizací 2,0 TDI 4Motion (90 kW) nebo 2,0 BiTDI (132 kW) se všemi nabízenými druhy pohonu. Ceny s karoserií DoubleCab začínají na částce 33.221,16 euro bez daně (zhruba 830.500 Kč) a zákazník tak oproti stejně vybavenému standardnímu Amaroku ušetří 2100 euro (okolo 52.500 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)