Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok Power Concept: Mobilní diskotéka pro Wörthersee

Michal Fokt
Diskuze (0)
Pro tuningovou akci GTI Meeting Wörthersee připravil VW pick-up Amarok s mixážním pultem a ozvučením o výkonu 5000 wattů.

K tuningovému srazu GTI Meeting (nebo Treffen, chcete-li) patří neodmyslitelně i expozice koncernových značek ze spodní poloviny portfolia a v nich různé speciální edice, popřípadě koncepty. Jedním z nich je v případě automobilky Volkswagen projekt Amarok Power Concept.

Přídomek "Power" si pak můžete vyložit hned dvěma způsoby. Jednak použitím nejnovější specifikace motoru V6 TDI 3.0 s výkonem 272 k a točivým momentem 600 N.m, jenž rozhodně nelze považovat za vydechlý agregát, vhodný tak maximálně pro nějakou tu zemědělskou techniku. Zvláště pak v kombinaci s osmistupňovým automatem, jenž zajistí pick-upu, obutému do pneumatik 295/35 R 22(!) zrychlení z nuly na stovku za 7,9 s a maximálku 210 km/h.

Power ovšem dobře vystihuje i druhou, pro tuningovou akci klíčovou oblast - muziku. Ložná plocha pick-upu je vyhrazena "dýdžejskému" nádobíčku, jmenovitě komponentům Xone: 92 Allen & Heath DJ, přehrávačům Pioneer CDJ900NXS, páru reproduktorů Void Acoustics Impulse 3t a subwooferu Stasys Xair o celkovém výkonu 5000 wattů. S tímhle by dostala vaše garden party úplně jiné koule a buďte si jistí, že u Wörthersee bude na stánku VW slušný rachot.

Amarok Power dává svůj potenciál dále nevtíravě najevo matným lakem Dynamic Gray, oranžovými polepy a brzdovými třmeny a dalšími ozdůbkami. Interiér se nese v černooranžové kombinaci čalounění kůží Nappa a Alcantarou, skořepinová sportovní(!) sedadla nevyjímaje.

Michal Fokt
Diskuze (0)