Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen CrossPolo – Vzhled off-roadu v nové generaci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Pátá generace Volkswagenu Polo měla premiéru v loňském roce ve výchozím tří- a pětidveřovém provedení. Na ni navazuje úsporné Polo BlueMotion, sportovní GTI a také CrossPolo s terénním vzhledem.

Ve srovnání se standardním Polem má CrossPolo o 15 mm větší světlou výšku. Přední a zadní nárazník, lemy blatníků, prahy a spodní část dveří jsou kryty černými ochrannými plasty a vpředu i vzadu se nacházejí stříbrné lišty. Výplň nasávacího otvoru v předním nárazníku má voštinovou mřížku, maska chladiče je naopak společná s Polem. Na střeše se nacházejí podélné ližiny s nosností 75 kg.

Standardem jsou pětipaprsková kola Budapest, která obouvají pneumatiky 215/45 R17. Na výběr bude šest barev karoserie, z nich Magma Orange a Terra Beige budou dostupné jen pro CrossPolo. Kliky dveří a kryty zpětných zrcátek jsou lakovány v barvě karoserie, naopak lišty kolem oken, B a C sloupek mají leskle černý povrch.

Doporučujeme
Autosalon Ženeva 2010 – Speciální příloha Auto.cz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
25. 3. 2010 12:15
hm...
Verze "cross" bez 4x4 je jako koitus po telefonu.

Zvednout svetlou vysku vozidla schvalenymi podlazkami pod pery je mozne za par tisic korun. A hlinikove disky "Bucuresti" lze koupit do 8 tisic.

Podobna verze Pola (bez tech zbytecnych plastovych prilepku) by mela byt standardni. Dnesni auta zbytecne tahaji bricho po zemi a hraji si na zavodaky, i kdyz na to pod kapotou nemaji.

Pozitivni komercni vliv zvysene svetle vysky je ostatne jasne patrny napriklad u dobre se prodavajiciho Fordu Fusion. Ne kazdy kupec auta teto tridy je 20-ti lety uhrovaty mladenec, ktery si mysli, ze auto, ktere taha bricho po zemi, je cool.