Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen hodlá prodej elektromobilů zahájit v roce 2013

redakce AUTO.CZ
Diskuze (52)
VW hodlá v roce 2013 zahájit prodej vozidel s plně elektrickým pohonem. Očekává, že podíl elektromobilů na jejím celkovém prodeji do roku 2018 dosáhne tří procent. Uvedl to generální ředitel společnosti Martin Winterkorn během návštěvy v USA.

Problémem masové výroby elektromobilů nicméně podle Winterkorna zůstává vysoká cena baterií. "Baterie se musí stát menšími a lehčími, ale především musí zlevnit," prohlásil šéf VW.

Automobilka hodlá ještě před elektromobily uvést na trh hybridní vozy, které kombinují benzinový motor s elektrickým. V roce 2012 by se tak měla začít prodávat například hybridní verze modelu Jetta, napsala agentura Reuters.

Agentura DPA v dubnu s odvoláním na zdroje z podniku uvedla, že prvním elektromobilem Volkswagenu, který vstoupí na trh, bude elektrická verze jeho klíčového modelu Golf.

Prodej elektromobilů již zahájila Tesla nebo japonské Mitsubishi, automobily s elektrickým pohonem bude v nejbližší době nabízet taky Citroën a Peugeot. Velký projekt a rovnou několik elektro-modelů připravuje skupina Renault-Nissan. V roce 2011 má na trh přijít nový Ford Focus EV.

Druhá největší japonská automobilka Honda Motor dnes uvedla, že plánuje v roce 2012 zahájit prodej elektromobilu i hybridního vozu, který bude možné dobíjet z běžné elektrické sítě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (52)
23. 7. 2010 16:16
Re: ok
Já nevím, ty si v každem příspěvku pleteš jednotky a najednou vypálíš takovou neodpovídající cifru. Energetický výnos z foto. je v našich podmínkách cca 1000kWh za rok na panel 1kWp. Ty udáváš čísla o 100% jinde tak by mě zajímalo jak to máš že si to dokázal.
Stejně tak stále nechápu tu výhodu spojení s elektromobilem když třebas to topení by bylo daleko rentabilnější z důvodu malé pořizovací ceny.
23. 7. 2010 09:38
Re: ok
precti si utom neco, nebo si porid nejaky solarni set pro vlastni zkusenost a pak sem pis svoje moudra :-)
22. 7. 2010 20:37
Re: ok
Tak tomu se až neche věřit, při průměrném ročním slunečním svitu 1500hodin by ty panely musely jet na 100% aby to bylo alespoň 32kWh denně.
Nehledě k tomu že při takovém výkonu jsou daleko výhoděnjší investice jako třeba el. vytápění.
22. 7. 2010 20:13
Re: ok
vzhledem k tomu ze se jiz zaplatili tak to faaakt nove panely nejsou, navic dnes nam tu celej den slunce rozhodne nesvitilo, minuler rok dodali vprumeru 51kW za den
22. 7. 2010 19:41
Re: ok
Právě že až. Sám to uvádíš u vaší střechy. V jednom nejslunečnějším dni v roce je za 14 hodin slunečního svitu průměrný výkon 8kW střechy 4,8kW. A to se zřejmě jedná o poměrně nové panely.