Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen plánuje přijít s novou, velmi levnou značkou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
Německá automobilka Volkswagen plánuje novou značku levného vozu určeného pro rozvíjející se trhy.

Plány ny založení nové automobilky uvedl v rozhovoru pro německý časopis Auto Motor und Sport šéf výzkumu a vývoje automobilové značky VW Ulrich Hackenberg.

Hackenberg upozornil, že v Indii automobilka vyrábí Vento a místní verzi modelu Polo, která stojí kolem 7000 eur (175 tisíc Kč). V Číně plánuje Volkswagen cenově dostupnější auto velikosti Seatu Toledo. „Je zde tržní segment mezi 5000 a 7000 eury, což je opravdová výzva,“ dodal. Nové auto by však nemělo mít jméno Volkswagen, ale svoji vlastní značku, napsala agentura Reuters.

Volkswagen plánuje do roku 2018 zvýšit prodej na více než deset milionů vozů a stát se největší automobilkou na světě. Do skupiny spadají kromě hlavní značky VW také značky Škoda, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Seat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (68)
23. 3. 2012 11:37
Re: Der Name
Ještě má taky AutoUnion, Horch, Wanderer. Potíž je v tom, že celosvětově známá není žádná. Ještě by se mohli domluvit s RedBullem a dělat pod jejich značkou, klidně ze stejného plechu i s potiskem. Možná by se dala obnovit i jiná značka, třeba Hansa, to už je obecněji známý pojem.
Pokud by teda chtěli jo známé jméno ve světě, mohli by jednoduše použít jméno zakladatele firmy, toho zná ve světě snad každý. :-)
23. 3. 2012 10:54
Re: Der Name
Mozna by bylo dobre se naucit cist, a jo trvam na tom ze ve sve kategorii v predokolkach jezdi Mondeo nejlip. Teda aspon to co jeste melo klasicky posilovac. A nekdy je lepsi byt tvrdej nez natvrdlej. ;-)
23. 3. 2012 10:14
Re: Der Name
Ja jen ze v ty dobe jsi byl tvrdej fordak. Tvoje vety o tom, ze Mondeo jezdi lip, nez petkovej bawor malem vesly do dejin. Tak abys na to nahodou nezapomnel, az se budes zase hajit, ze ty zadnej ford-fan nejsi... >:D
23. 3. 2012 10:00
Re: Der Name
Koukáš na blbý místo, mrkni na zrcadlo, tam by tvé hledání mohlo slavit úspěch >:-[]
23. 3. 2012 08:36
Re: Der Name
A ty budes cely zivot jezdit jednim autem?