Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo FH a FH16 v atraktivním provedení Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Speciální vydání nákladních vozidel Volvo FH a FH16 je již tradičně inspirována jedním z nejslavnějších závodů jachtařů.

Na podzim letošního roku odstartuje tradiční závod 65 stop dlouhých jachet a jejich posádek, který je považován za Mount Everest jachtařů a opět posloužil mimo jiné i jako inspirace při vývoji nové limitované edice nákladních vozidel značky Volvo Trucks.

Designérský tým upravil exteriér i interiér nákladních vozů FH a FH16 poslední generace tak, aby odkazoval na proslulý závod Volvo Ocean Race. Podle návrhářů Volvo Trucks mají vozidla z nové limitované edice působit sugestivně a harmonicky.

Na bocích kabiny modelů Volvo FH a FH16 z limitované edice Volvo Ocean Race je umístěna speciální grafika, odkazující na samotný závod a nechybí označení Volvo Ocean Race.

Další úpravy oproti standardních verzím představují emblémy závodu Volvo Ocean Race umístěné na exteriéru i v interiéru a pozornost má přitahovat i speciálně navržené čalounění, jehož součástí je například na opěradlech sedadel mapa trasy závodu se zvýrazněním startovního i cílového přístavu, jimiž jsou Alicante a Haag.

Volvo Trucks uvádí vozidla FH a FH16 edice Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 na trh s nejprostornějšími kabinami Globetrotter a Globetrotter XL, jejichž interiéry nabízí dostatek prostoru pro pohodlné přenocování dvou osob a disponují řadou úložných prostorů.

Paleta pohonných jednotek pro FH a FH16 není nijak omezena, což znamená, že v prvním případě lze volit z přeplňovaných vznětových řadových šestiválců D13 o objemu 12,8 l s výkony od 309 do 397 kW (420 až 540 k), zatímco v druhém případě je k dispozici motor D16 o objemu 16,1 litru s výkony od 405 do 552 kW (550 až 750 k).

Volvo Trucks oficiálně potvrdilo příjem objednávek na vozidla v provedení Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 od druhé poloviny letošního března.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)