Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Group dokončilo akvizici Dongfeng Commercial Vehicles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Group koupila 45% podíl v čínském podniku Dongfeng Commercial Vehicles Co., Ltd., zaměřeném na výrobu užitkových vozidel.

Již začátkem roku 2013 byla zveřejněna informace o dohodě švédského producenta nákladních automobilů Volvo s čínskou automobilkou Dongfeng Motor Group na vytvoření společného podniku pro výrobu užitkových vozů.

O rok později v lednu 2014 získalo Volvo od čínských úřadu první svolení k založení společného podniku s automobilkou Dongfeng.

Nyní švédský koncern oznamuje, že za 5,5 miliardy čínských juanů koupil 45% podíl nové dceřiné firmy Dongfeng Commercial Vehicles Co., Ltd., kam čínská společnost převede hlavní část výroby středně těžkých a těžkých užitkových vozidel.

Volvo chce zvýšit prodej vozů v Asii a Tichomoří o 50 % a spojení s Dongfeng je klíčovou součástí tohoto plánu. Zástupci firmy odhadují, že spolupráce obou společností může přinést na čínském trhu nákladních vozů 16 %.

Dongfeng je významným exportérem těžkých nákladních automobilů do rozvíjejících se zemí, včetně Afriky a Jižní Ameriky. Aliance firmě pomůže rozšířit mezinárodní aktivity.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)