Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo představuje nový koncept dětské autosedačky (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Švédská automobilka navazuje na svůj letošní Lounge Concept a dále rozvíjí myšlenku luxusního interiéru bez sedadla předního spolujezdce za pomoci dětské autosedačky.

Na jarním autosalonu v Šanghaji automobilka Volvo představila luxusní SUV XC90 Excellence, jemuž dělala společnost studie interiéru s dvojicí samostatných zadních sedadel a skládacím stolkem namísto pravého předního sedadla.

Nyní Volvo na tuto vizi komfortního interiéru, zaměřeného především na pohodlí cestujících na zadních sedadlech, navazuje studií Excellence Child Seat Concept, představující luxusní pojetí dětské autosedačky.

Koncept na první pohled zaujme svým designem i řadou praktických řešení od otočného a posuvného mechanismu uložení autosedačky až po úložné prostory vedle ní a v podstavci pod ní.

K přednostem konceptu má podle jeho tvůrců vedle řady úložných prostor patřit i pohodlný přístup k dítě při jeho usazování nebo vyjmutí z autosedačky a také možnost udržování kontaktu mezi ním a cestujícím na zadním sedadle.

Volvo v souvislosti s tímto konceptem připomíná, že doporučuje cestování dětí v autosedačkách umístěných proti směru jízdy do věku tří až čtyř let s ohledem na jejich stavbu těla a síly působící při čelním nárazu na jejich hlavu a krk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - demonicus
5. 7. 2015 00:37
Chybí
Vždyť na té fotce chybí dveře na straně matky s dítětem, na ně musí hrozně táhnout, ale chápu, že přístup je lepší >:D >:-[]
4. 7. 2015 22:07
Re: Redakce být dobrá čecha a umět dobrá češtin
tak samozřejmě jako správná čecha víte, že přechylování je v češtině normální a je popsáno i v pravidlech, pane učiteli
Avatar - S8
4. 7. 2015 18:16
Redakce být dobrá čecha a umět dobrá češtin
Vážení redaktoři, zkuste si to po sobě aspoň občas přečíst!!!

"... pohodlný přístup k dítě při jeho usazování ..."

Hlavně že se všichni zbláznili a k cizím ženským příjmením přidávají "ová" apod., což je opravdu zvěrstvo....