Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S/V90 R-Design: I novinka získala kapku sportovního stylu

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Švédská automobilka sice nabroušené verze R opustila už dávno, ale balíčky R-Design nabízí stále. Nemůže o ně ochudit ani novou sérii 90.

Ostré modely vyšší střední s erkem v názvu si našly řadu příznivců, obzvláště pak coby kombi. Jenže od třetí generace V70 Volvo nabízí jen balíček R-Design. Setrvává u něj pochopitelně také v případě nástupce se znovuvzkříšeným číslem 90. Žádnou posilu v případě zážehových i vznětových čtyřválců Drive-E 1,97 l tak čekat nemůžeme, ale ony vlastně nedostatkem výkonu ani netrpí. Vždyť diesel má 140 (D4) nebo 173 kW (D5) a benzin 187 (T5) a 235 kW (T6), nemluvě o 300kW hybridu T8. Jen ta označení už s počtem „hrnců“ pod kapotou jaksi nekorespondují...

R-Design je k dispozici pro elegantní sedany S90 i kombi V90. Pochopitelně nejde pouze o sadu doplňků karoserie. Jeho součástí jsou i tužší a sportovnější podvozky platformy SPA, takže auta lépe sedí na silnici. Kdo oželí trochu komfortu a připlatí si, může být spokojen a lišit se od davu. Konkrétní úpravy Volvo zatím nezveřejnilo.

Stále ještě horké novinky i ostřeji vypadají. Mají výraznější černé masky chladiče, doplňky v klavírním laku na karoserii a do předního nárazníku integrované mlhovky. Kombi pak nechybí ani výrazný spoiler na pátých dveřích s integrovaným lichým brzdovým světlem, ale ten zdědilo po ostatních verzích. Styl dotvářejí matně černá pětipaprsková kola s diamantovým efektem.

Oproti běžným verzím je jiná i kabina včetně vnitřního osvětlení, koberečků, kožených sedadel s výraznějším bočním vedením, tmavého dekoru palubní desky a středové konzoly, nerezových pedálů a tříramenného volantu, sice na první pohled stejného jako v jiných výbavách, ovšem taktéž s černými prvky. Dřevo a světlé tóny se zde nenosí, ale na kvalitě si švédské pečlivky daly jako vždy záležet. Jen ceny zatím Volvo tají.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - CarlosOstrava
24. 6. 2016 06:55
super
tak z exteriéru kombiku jsem si málem ucinkl...bomba!
Jdu mrknout do prasátka kdy budu objednávat... >:D
23. 6. 2016 13:55
Re: boze boze
No zas to tak neprezivaj, auto vidis vzdy len z jednej strany, kto si to uz vsimne, od tuzingu to ma daleko. Viac by ma zaujimalo ci tie megakola nebudu skakat, volvo hraje najma na komfort, a to by velmi nepasovalo.
23. 6. 2016 13:30
boze boze
Tak se snazej a zabijou to obracenyma kolama na druhy strane. V tydle cenovy relaci snad neni problemm udelat dva pary. Amateri to je trapas, to se dela u nejakejch zouflacu na Golfu v tuzingu, ne u tohodle. Jak je videt, tak jo. HNUS! :no: :no: :no:
Avatar - Amerika
23. 6. 2016 12:46
Ceny
Ceník Volva obsahuje ceny provedení R-Design už nějaký ten pátek, jak u S90, tak i u V90.