Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S90 Excellence: Tři místa a odkládací schránka na boty

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Švédská značka Volvo představuje nejluxusnější provedení svého velkého sedanu, které překvapí třímístným uspořádáním interiéru a nadchne jeho výbavou.

Volvo již v loňském roce představilo model XC90 v provedení Excellence, které letos uvedlo na evropský trh jako nejluxusnější vůz ve své historii. Nyní ovšem představuje model S90 Excellence, který má být ještě luxusnější.

Novinka švédské značky provedením svého interiéru přímo navazuje na koncept Lounge Console, který byl představen na jaře roku 2015 a připomenut letos v létě konceptem S90 Excellence Lounge Console.

Volvo S90 Excellence plně zachovává koncept Lounge Console a postrádá díky tomu sedadlo předního spolujezdce. Na jeho místo je usazena polstrovaná opěrka nohou s úložným prostorem a velkým displejem.

Masivní tunel mezi samostatnými zadními sedadly s širokými možnostmi nastavení, masážní funkcí a speciálně navrženými opěrkami hlavy ukrývá ledničku, sklopné stolky a držáky nápojů s funkcí chlazení i ohřívání.

Volvo S90 Excellence vděčí za svůj exkluzivní charakter mimo jiné rozšířenému i zdokonalenému odhlučnění, velkému oknu ve střeše, využití kůží potažených povrchů, koženému čalounění té nejvyšší kvality a ručně vyráběným křišťálovým skleničkám švédské sklářské značky Orrefors.

K pohonu nejluxusnějšího zástupce značky Volvo má sloužit výhradně plug-in hybrid T8 Twin Engine s kombinovaným výkonem 407 koní a deklarovanou průměrnou spotřebou 1,9 l/100 km.

Volvo uvádí, že model S90 v luxusním třímístném provedení Excellence má do výroby zamířit v příštím roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
4. 11. 2016 12:55
Re: Hloupí diskutující?
Stejný nejsou ani dvě auta vyrobený ve stejný fabrice v německu. Já tady spíš reaguju na pranýř volva za to, že staví fabriku v Číně. O tom pro jaký trhy jsou auta z asijskejch továren určený není pochyb, přesto se Češi bojej, jak najednou budou auta v evropě totálně čínský. Že jsou složený s asijskejch komponent už teď, evidentně důležitý není. Když si "německá" automobilka postaví továrnu v číně tak to nikdo neřeší. Když si čínská automobilka postaví továrnu v číně tak je to průser pro celou značku >:D
4. 11. 2016 11:28
Re: Hloupí diskutující?
Takže auto vyrobený v Německu či Švédsku ti přijde naprosto stejný, jako auto vyrobený v Číně, je ti to úplně fuk?
To jsi lepší než já, já se těch předsudků v "prémiový" třídě furt zbavit neumim.
4. 11. 2016 11:15
Re: Hloupí diskutující?
Já jen neodsuzuju automobilku podle toho kdo jí vlastní. Jedinej rozdíl mezi třeba škdovkou nebo bmw, či čímkoliv jiným a volvem je průhlednej majitel. Velký automobilky už v Číně dávno továrny mají, to nikomu nevadí. Že má škodavka továrnu v čechách a majitel je něměcká automobilka vlastněná částečně afričany nikomu nevadí, je to přece české auto :D. Mercedes je taky německej, nevadí že má fabriku v číně(mimojiné) a majitelé taky nejsou němci :D. Ale je to přece německé auto. Takhle se dá pokračovat. Takže ono koupit auto, aby tím člověk nepodporoval "neprátelskej" trh úplně easy není. A nekoupit si klidně dobré auto kvůli jeho průhledné vlastnické struktuře je dle mého hloupost. ;-)
Avatar - Barry Lyndon
4. 11. 2016 10:18
Re: Hloupí diskutující?
Pro hloupého každý hloupý, viď novinko.cz

Nikdo tu myslím nepsal, že je to šunt. Jenom tu zaznělo, že pokud to jde, snažíme se nekupovat čínské výrobky. Tebou jmenovaní "škodovka, mercedes, volkswagen, bmw, a většina ostatních automobilek" sice mají továrny v Číně (co na tom?), ale na rozdíl od Volva nemají čínské majitele. Volvo je prostě totálně čínské, zatím mají ve Švédsku výrobu, za chvíli už tam budou mít ale "jenom" vývoj a nakonec ani to ne zbyde jen ta značka... bude to něco jako Saab nebo Borgward :no:
4. 11. 2016 10:02
Hloupí diskutující?
Si tady připadám jak v diskusi na Novinkách. Volvo bude stavět továrnu v číně a hned je to pro vás šunt. To že je jakákoliv fabrika v Evropě znamená jen to, že auto tady smontují, ale díly pocházejí už teď ze všech koutů světa a světe div se velká část z číny. Navíc ve fabrikách na lince tady stejně dělají většinou cizinci. To že třeba škodovka, mercedes, volkswagen, bmw, a většina ostatních automobilek už továrny v dávno číně mají vám asi uniká. >:D takže sedněte do svejch českejch škodovek a jeďte se podívat do showroomu volvo jak vypadá pořádný auto ;-)