Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vylepšený Ford Fiesta: Tři nové barvy a bohatší výbava

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
Nejprodávanější malý vůz v Evropě, Ford Fiesta s 88.155 prodanými kusy za první čtvrtletí tohoto roku, se dočkal drobné modernizace. Nejvýraznější jsou tři nové barvy.

Šedý odstín Magnetic, červený Candy a béžový Silk jsou novinkami v nabídce Fordu Fiesta, malého vozu, který je již tři roky v řadě nejprodávanější v rámci své třídy. Vůz vyráběný v německém Kolíně nad Rýnem se v Evropě prodává v tří a pětidveřovém provedení. Nyní dostal kromě nových barev také více výbavy.

Fiesta Trend má nově kožené madlo ruční brzdy, výbava Titanium pak zahrnuje chromovanou spodní mřížku a nová šestnáctipalcová kola z lehké slitiny, stejně jako jiný vzor potahů sedadel s béžovým prošíváním. Premiéru má u Fiesty systém Active City Stop nebo hlasové ovládání Ford Sync s automatickým tísňovým voláním. Právě multimediální systém Ford Sync mohou čeští zákazníci získat výhodně ve verzi EcoBoost Edition, která má přeplňovaný litrový tříválec s výkonem 74 kW a její součástí jsou i mlhové světlomety.

Pokud chcete spíše výbavu Trend v kombinaci s atmosférickým motorem 1.25 s výkonem 61 kW, pak získáte zvýhodnění 15.000 Kč, takže pětidveřová Fiesta v této konfiguraci stojí 269.990 Kč. Vrcholem nabídky pak je sportovní varianta ST se 134 kW za příjemných 446.990 Kč.

Ondřej Chamilla
Diskuze (7)
29. 5. 2015 13:38
Re: Ford Fiesta
Proč jste to nereklamoval? Aha, ono to tam nejde..do šrotu s fiestou a hurá tam koupit nějaký kvalitní auto. Třeba Daewoo Racer. Doporučuju.
28. 5. 2015 18:14
Ford Fiesta
Hezky, mam rad fiesty, nemam ale dobrou zkusenost s koupi ford fiesta v auto esa, po ctrnacti dnech byl problem s razenim a pak to zralo olej - unikal do motoru... cca 40tis oprava...
Avatar - miromen
27. 5. 2015 17:04
Re: A kdy bude úplně nová?
Mam to uplně stejně a nechapu proč Fiestu a taky Kugu nepovyšili po vzoru pravě Focuse kteremu ten FL vyrazně prospěl.
Avatar - MadPete
27. 5. 2015 16:37
Re: A kdy bude úplně nová?
Přišlo mi to jako hrozná plasťárna, už když jsem v tom seděl někdy v 2008. Ford se bohužel v celé jedné generaci inspiroval nokiemi, které už v té době byly za zenitem. Podobně na mě působil Focus, než ho teď trochu "uklidili".
Avatar - miromen
27. 5. 2015 15:42
Re: A kdy bude úplně nová?
Souhlas. Exterier po FL je stale šik ale ten interier chtěl modernizaci už od samotneho počatku.