Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce nejošklivějších aut světa chce nabídnout něco hezčího. Pomůže Pininfarina

David Bureš
Diskuze (26)
Slavné italské designérské centrum navrhne nástupce modelu SsangYong Rexton. Snad bude hezčí než jiné vozy této značky.

Korejská značka SsangYong proslula hned několika vyloženě ošklivými vozy, za všechny zmiňme modely Kyron, Rodius a Actyon, které jí podle mnohých vynesly titul výrobce nejošklivějších aut světa. Modely Korando či Tivoli došlo sice ke zlepšení, avšak jen krátkému, protože některá poslední díla značky zase nepatří mezi krasavce. SsangYong by ale pohled na design jeho aut rád změnil.

Z toho důvodu začne automobilka spolupracovat s renomovaným designovým studiem Pininfarina, jak přiznal generální ředitel značky Jong Sik Choi. K italské firmě má korejská značka blízko, jelikož obě jsou součástí indického konglomerátu Mahindra Group. Zatímco SsangYong je jeho součástí od roku 2011, kdy se tím řešily jeho finanční problémy, Pininfarina patří Indům od roku 2015. Také v tomto případě byly daným krokem řešeny finanční trable firmy.

Pininfarina bude mít za úkol navrhnout nástupce dnešního SUV Rexton, který je chystán na přelom let 2021 a 2022. Práce na automobilu s interním označením C300 už začaly, bližší informace ale o voze neznáme. Jen připomeňme, že Rexton letos dorazil v nové generaci. Jedná se o 4.850 mm dlouhé SUV, které je dostupné i v sedmimístném provedení. Jedná se o zadokolku s přiřaditelným pohonem přední nápravy, třeba automatická převodovka pochází od Mercedesu.

Spolupráce se světoznámým designérským studiem nicméně není zárukou, že příští Rexton bude konečně krásným vozem. Designéři Pininfariny sice na svém kontě mají spoustu krásných Ferrari nebo Alf Romeo, zároveň firma ale navrhla i takové podivnosti jako Brilliance BS4, Daewoo Tacuma nebo Hyundai Matrix, alias auto, které dle Jeremyho Clarksona nabouralo už v továrně. Tak snad si stylisté při tvorbě nového SsangYongu vzpomenou spíše na ta povedenější díla...

David Bureš
Diskuze (26)
Avatar - GM.rja
16. 8. 2017 22:08
Zcela určitě ne,
nejošklivější auta světa přece vyrábí Volkswagen, opravte si to!
10. 8. 2017 13:25
Actyon Sports
Dle mého jeden z nejlépe vypadajících pick-up vozů
10. 8. 2017 13:21
Re: najosklivejsie urcite nie
Actyon tu byl dříve než výše zmíněné auta
10. 8. 2017 10:22
Re: Actyon je strašně hnusný auto
A seba si už v zrkadle videl?
10. 8. 2017 10:19
Re: Slavnostní ceremoniál (zapůjčeno od klaksona)
Dobrá hláška. :yes: