Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobu Mercedes-Benzu R zajistí AM General, v Alabamě pro něj není místo

Jan Mička
Diskuze (6)
Mercedes-Benz třídy R již v nabídce českého dovozce nenajdete. Vůz jako takový ale stále žije a žít bude dál – poté, co jeho výrobu zajistí továrna společnosti AM General.

Společnosti AM General vznikla v roce 1971 jako specializovaný výrobce armádních vozidel. Do povědomí se dostala především díky výrobě armádního Humvee, na jehož pozdější sériové produkci se podepsal sám velký Arnie. Brzy v továrně americké firmy začne pořádný cvrkot – ze zdejší výrobní linky totiž bude sjíždět Mercedes-Benz R, který se dosud vyráběl v americké Alabamě a mexické Toluce.

Mercedes-Benz R kombinuje výhody karoserie kombi, luxusního pojetí interiéru a s ohledem na stavitelný pneumatický podvozek a pohon všech kol také jistou schopnost pohybu mimo pevný povrch. Kasovním trhákem se však nikdy nestal a od roku 2012 se jeho prodej soustředil hlavně na čínský trh. Vůz měl ve výrobě zůstat minimálně do letošního roku a podle informací spojených s dohodou Mercedes-Benzu a AM General se s ní tedy počítá i nadále .

Německá automobilka přesune výrobu s ohledem na vytíženost závodu v Alabamě, a odkud bude vyjíždět zcela nové SUV GLE Coupé. Otázkou zůstává, jak dlouho se extravagantní crossover udrží při životě – dřívější předpoklady totiž počítaly s tím, že „erko“ částečně nahradí zcela nová třída V, která se u nás prodává od loňského podzimu. Původní slova Dietera Zetscheho naznačovala, že Mercedes-Benz R vydrží pouze do letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - guze
29. 1. 2015 09:45
R
To auto je ale bezvadný, mám šanci ho občas řídit a je to neskutečně pohodlný dalniční křižník, který odveze 5 lidí, s náloží věcí na hory s neskutečnou lehkostí ... mám zkušenosti jak s před FL, tak po FL, vždy 320/350 CDI a výkon, který před FL docela chyběl, po FL už nechybí ... každopádně jedno z nejuniverzálnějších aut :-)
28. 1. 2015 23:56
Re: Jeste vetsí ????? nez jsme doufali...
Jezismarja proc prehnany jako?
Jak prehnany? Jsi blazen? Mas dneska zacpu ne bo co je? To je hrozny co tady leze z tech lidi co pisou komentare na uplne debilnim webu, kde travim 8 hodin denne.
To nemuzu uz vubec nic napsat nebo co? Ja kdyz neco pisu, tak to tak taky myslim a je to teda hodne dobre napsany abys vedel. Ja se totiz nikdy nepletu vis. Ja kdybych prijel do Ameriky, tak jim tam nebudu rikat indiani a myslet si, ze jsem v Indii zejo. Fakt nechapu co to zase pises za kraviny. To je fakt sila co z tebe leze za nesmysly. Bravo, fakt na urovni.
S pozdravem, (jakoby) Gilgit :-)

PS: Sorry Gilgite, v dobrym jo? :-)
28. 1. 2015 20:04
Re: Jeste vetsí ????? nez jsme doufali...
Gilgite, tentokrát ti musím dát za pravdu, nicméně tvé reakce jsou poněkud přehnané.
Avatar - Honza Mička
28. 1. 2015 15:43
Re: Jeste vetsí ????? nez jsme doufali...
Po dlouhé době máš věcnou připomínku, chybu jsem opravil.