Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wimmer Audi S3: střela s výkonem přes 400 k

Roman Daněk
Diskuze (5)
Německá ladičská firma Wimmer Rennsporttechnik přivezla na tuningovou autoshow do Essenu vyladěnou eS-trojku s výborným výkonem rovných 300 kW (408 k).

V pátek 1. prosince se novinářům otevřely brány autosalonu v Essenu, kde je jedna z největších světových tuningových výstav. Mezi známými značkami, jako je Brabus, AC Schnitzer nebo ABT, své nápady a tuningové pakety vystavuje celá řada menších firem, mezi které patří i Wimmer Rennsporttechnik.

Tuner adresnými zásahy do motoru, jako je přeprogramování řídící jednotky, výměna turbodmychadla za větší, přidání mezichladiče plnícího vzduchu, modifikací výfukového systému atd., dosáhl z dvoulitrového benzínového čtyřválce výkonu 300 kW (408 k). Maximální točivý moment se posunul z 350 Nm na 540 Nm. Za úpravy motoru si ladičská firma účtuje 24 500 eur.

K silnějšímu motoru Wimmer Rennsporttechnik nabízí nové tužší tlumiče za 1 450 eur a za snížení světlé výšky vozu až o 35 mm si připlatíte 299 eur. Po řadě různě povedených či nepovedených karosářských paketů je nabídka ladičské společnosti podle mne vítanou změnou.

Roman Daněk
Diskuze (5)
4. 12. 2006 11:02
Re: Kolik vydrží motor?
A kolko vydrzi samotne auto a jazdec v nom? Ved na tolko koni by uz mali robit kurz, sadne do toho nejaky exot a rozmeni tona drobne v prvej zakrute... Aj u slabsich aut na cestach casto vidno, ze ich vodic mal v skole z fyziky asi sestku...
Avatar - Blackblade
4. 12. 2006 10:23
Re: Kolik vydrží motor?
Psal jsem jen ty nejdůležitější úpravy, v článku je zkratka atd. ;-) Ale na druhou stranu 400 koníků z dvoulitrového motoru? Musí to být záběr a životnost asi klesne... Nicméně vzpomeňte např na Mitsubishi EVO8 MR FQ400, limotovanou sérii, kde taky vydolovali z dvoulitru 400 koní. Šlo ale o tovární "tuning", takže chápu vaše obavy u paketu od tunera Wimmer ;-)