Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha MT-03 je dynamický, vzrušující a všestranný sportovec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Yamaha MT-03 může díky objemu svého motoru působit jako stroj určený výhradně pro začátečníky, ale ve skutečnosti umí udělat radost i zkušeným jezdcům.

Yamaha má v současnosti ve své nabídce pro zájemce o moderní sportovní motocykl bez kapot a jakéhokoliv náznaku vzpomínek na minulost ucelenou řadu modelů, které spojuje již zmiňované označení Hyper Naked.

Na jejím vrcholu stojí litrový čtyřválec MT-10, který je k dispozici vedle základního provedení i ve verzích Tourer Edition a SP. O stupeň níž stojí tříválcová osmsetpadesátka MT-09, která je v nabídce i v provedení SP. Střed nabídky představuje populární dvouválcová sedmistovka MT-07. Nejmenšími členy rodiny jsou jednoválcová MT-125 a dvouválcová třistadvacítka MT-03.

Yamaha posledně jmenovaný prezentuje jako ideální volbu pro nové jezdce i jezdce vracející se na motocykl po přestávce nebo přecházející z nižších kubatur. Zkušenosti z praxe ovšem dokazují, že díky svým kompaktním rozměrům, výkonu motoru i jízdní pozici tento lehký naháč umí zaujmout i zkušené jezdce, které nadchne především svou ovladatelností.

Yamaha MT-03 za dynamickým designem ukrývá rám, který sdílí s lehkým supersportem YZF-R3. Podvozek využívá vpředu teleskopickou vidlici a vzadu kyvnou vidlici s odpružením Monocross.

Brzdový systém tvoří vpředu jeden kotouč o průměru 298 mm v kombinaci s dvoupístkovým třmenem, zatímco vzadu spolupracuje kotouč o průměru 220 mm s jednopístkovým třmenem. Standardem je samozřejmě ABS.

Pohonnou jednotkou modelu MT-03 je kapalinou chlazený dvouválec o objemu 321 cm3 s rozvodem DOHC, disponující nejvyšším výkonem 30,9 kW (42 k) při 10.750 min-1 a točivým momentem 29,6 N.m při 9.000 min-1. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky.

Yamaha MT-03 s rozvorem kol 1380 mm má celkovou délku 2090 mm, šířku 745 mm, výšku 1035 mm a sedlo ve výšce 780 mm. Motocykl se pyšní pohotovostní hmotností 168 kg, stojící za jeho hbitostí.

Na českém trhu je model MT-03 nabízen ve třech barevných provedeních, pojmenovaných Night Fluo, Yamaha Blue a Midnight Black. Ceny startují na částce 129.990 Kč včetně DPH.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Bud
17. 3. 2019 14:23
Pěkná motka
Vypadá to velmi povedenou motorku. Bylo by dobré, kdyby se ozvali majitelé těchto strojů a podali informace, co a jak...