Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zákazníci si žádají výkonný sedan BMW M7

Michal Fokt
Diskuze (94)
Top manažer BMW M tvrdí, že pro sportovní verzi sedmičkové limuzíny existují reální zákazníci. Splní jim automobilka jejich přání?

Byly doby, kdy BMW propůjčovalo označení ///M jen autům se skutečným sportovním potenciálem. To s příchodem emkových SUV už neplatí a z trikolóry se stal marketingový nástroj, i přesto však automobilka odolává pokušení nalepit ho i na nejluxusnější vůz v nabídce - sedmičkovou řadu. O důvodech se lze jen dohadovat, zvlášť když má BMW od svých příznivců na takovou verzi spoustu ohlasů.

Šéf produktového plánování BMW M Carsten Pries prozradil portálu Autoguide, že automobilka zaznamenává "reálnou poptávku" po modelu M7. Divize M prý dostává spoustu korespondence na téma ostřejší sedmičky, v řadě případů dokonce doplněné o počítačové rendery možné podoby takového auta s komentářem, že tak si konkrétní zájemce auto představuje.

I přesto si Pries nemyslí, že by o BMW M7 byl na trhu dostatečný zájem na to, aby se tím mělo M GmbH. zabývat. "Vždycky jsme měli více nápadů, než zdrojů", říká a dodává, že si není jistý, že by divize M měla dávat přednost modelu M7 před jinými potenciálními produkty. Klientela sedmičkového BMW se tedy zjevně bude muset i nadále spokojit pouze se stávající nabídkou a to i v nadcházející generaci. A ne, že by asi byl důvod si stěžovat...

Michal Fokt
Diskuze (94)
Avatar - Hammunasakra
3. 2. 2015 22:15
Re: At si koupí Jaguar XJR
:-)
Avatar - AUDIRS6
3. 2. 2015 14:19
Re: At si koupí Jaguar XJR
asi je to fakt tou BIO.2kou >:D - uz X-ty raz pod tymto clankom sa nase nazory zbiehaju ;-) :yes:
3. 2. 2015 12:29
Re: At si koupí Jaguar XJR
Jasne, to souhlas.
Avatar - Hammunasakra
3. 2. 2015 11:46
Re: At si koupí Jaguar XJR
To si buď jistej :-)
Celý je to vo tom že luxusní limuzína má mít výkonnej motor ale pěti a víc metrový auto ladit hodně do sportovna je prostě blbost. Za rozumný maximum beru S8 cokoli víc je asi spíš kravina
3. 2. 2015 10:59
Re: Nakonec proč ne?
Ja trochu nechapu, v cem je probelm.
Pokud chci X5 a v ni poradny engine, tak tomu musi byt prizpusoben i podvozek, brzdy, interier... A kdo jiny u BMW by se o to mel postarat, nez "M"?
Tahle auta primarne nejou o bourani rekordu na ringu, tam je vypusti jen proto, aby dokazali, ze maji schopne auto jako celek, a taky proto, ze lidi, kteri na ta auta realne nemaj (treba ja) si o tom radi prectou a podiskutuji, tim se vytvari povedomi o vyrobku.
Primarne je to porad proste '"jen" nejvykonnejsi varianta modelu s patricne prizpusobenou technikou, zadne zlo bych v tom nehledal.
To same M550D - kdyz uz to auto ma takovy vykon, tak ho prece nemuzou nechat jen v normalni, civilni verzi, ne?