Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zaměstnanci jihokorejských závodů Hyundai chtějí stávkovat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Domácí továrny automobilky Hyundai budou čelit stávce. Prý se tak stává docela pravidelně.

Zaměstnanci domácích továren jihokorejské automobilky Hyundai Motor se v hlasování vyslovili pro stávku poté, co zkrachovala mzdová jednání s vedením podniku. Stávka by mohla začít již 22. srpna, pokud se na poslední chvíli nepodaří dosáhnout dohody.

Stávka hrozí v době, kdy se Hyundai potýká s negativními dopady silnější domácí měny na své hospodářské výsledky. Automobilka je nicméně na protesty zaměstnanců zvyklá. Od vzniku odborů před 27 lety totiž zažila pouze čtyři roky, ve kterých její zaměstnanci v Jižní Koreji nestávkovali. Produkci ztracenou během stávek se firmě obvykle daří ve zbytku roku nahradit, napsala agentura Reuters.

Automobilce Hyundai se nicméně nevyhýbají problémy ani na našem trhu. Poté, co český importér přišel s kodexem, který zejména po finanční stránce znevýhodňuje zdejší prodejce, došlo k založení Asociace autorizovaných prodejců a opravců automobilů značky Hyundai, která k novému kodexu vyjadřuje nesouhlas. V první fázi se do asociace zapsala skoro polovina prodejců.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - white label
16. 8. 2014 15:43
Re: ok
Někdo by se ti mohl pokusit vysvětlit rozdíl mezi odbojáři a odboráři...
Avatar - pallas
16. 8. 2014 15:39
Re: ok
silné reči.
16. 8. 2014 11:42
Re: ok
Neboj, však oni se na pracák prostávkují a pak jim bude stát platit socku z daní, kterou vybere od těch, co ještě pracují... Takový socanský koloběh.
Avatar - rokyta.p
16. 8. 2014 10:02
Re: ok
plně souhlasím, taky jsem zvyklý, když nechci, tak f*ck off a jdu o dům dál ...nicméně v "panoptiku bez hranic" to fakt asi nebude med, tak se jim moc nedivím ;-\