Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zaměstnanci Volkswagenu chtějí podíl ve firmě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
VW téměř před dvěma lety uvedl, že zaměstnanci získají značný podíl ve skupině, která vznikne jeho spojením s Porsche.

Zaměstnanci německé automobilky Volkswagen chtějí ve firmě získat podíl, který jim byl slíben v rámci snahy o převzetí konkurenta Porsche. Uvedl to ve středu mluvčí závodní rady Volkswagenu. Šéf rady Bernd Osterloh podle agentury Dow Jones očekává, že zaměstnanci do konce roku získají dvě až tři procenta Volkswagenu.

Zaměstnanci by se tak zařadili mezi největší skupiny akcionářů VW po holdingové společnosti Porsche SE, německé spolkové zemi Dolní Sasko a Kataru.

Volkswagen téměř před dvěma lety uvedl, že zaměstnanci získají značný podíl ve skupině, která vznikne jeho spojením s výrobcem sportovních vozů Porsche, připomněla agentura Reuters.

Porsche by se podle původních plánů mělo v letošním roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen. Automobilka však nedávno uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

Společnost Porsche se v minulosti pokoušela o převzetí Volkswagenu. V rámci této snahy sice získala ve Volkswagenu 51procentní podíl, ale zároveň se značně zadlužila. Podniky si proto poté vyměnily role, takže by se Porsche nakonec měla stát součástí Volkswagenu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)