Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závod mezi Mazdou MX-5, Subaru BRZ a Toyotou GT 86 (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
V Japonsku poměřovala své síly ve sprintu a závodě na tři kola nová kupé od Toyoty a Subaru s roadsterem Mazda.

Hlavními hvězdami dvojice krátkých filmů ze závodního okruhu Twin Ring Motegi jsou dvojčata Toyota GT 86 a Subaru BRZ spolu s roadsterem Mazda MX-5.

Piloty těchto tří strojů jsou tři japonští závodníci. Při závodě na tři kola na závodním okruhu dlouhém 3,38 km je za volantem Mazdy MX-5 bývalý závodník se sportovními vozy Takayuki Kinoshita.

V Subaru BRZ vyráží na trať Naoki Hattori, který je mimo jiné mistrem Japonska ve Formuli 3 z roku 1990 a v devadesátých letech závodil s vozy Formule 3000 a CART.

Toyotu GT 86 sedlá Keiichi Tsuchiya, který v roce 1995 zvítězil s Hondou NSX v závodě 24 hodin Le Mans ve své kategorii a celkově skončil osmý. Kromě závodů s vozy GT se tento jezdce věnuje i driftování a honosí se titulem Drift King. Jeho nejoblíbenějším vozem je Toyota AE86 Sprinter Trueno.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
4. 5. 2012 21:37
Re: pekne video
mne sa to naopak zdalo, ze na to, ze ma o 20% vykonu menej, drzala sa statocne :yes:
Avatar - 3_diamanty
4. 5. 2012 20:22
pekne video
akurat co tam robila ta mala mazdicka nechapem ;-) skor by som k tej identickej dvojici subaru a toyoty tam hodil nejaky nisan 370Z alebo hondu s2000 alebo mazdu RX8 alebo nieco podobne, ta mazda MX5 tam bola vlastne len do poctu a proti tym sportiakom nemala sancu a to ju este tie kupatka setrili inak by to bol este vacsi debakel, video paradne :yes: