Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zbaví se Ford Aston Martinu?

Michal Fokt
Diskuze (8)
Z koncernu Ford pronikly informace, že by mohlo dojít k prodeji značky Aston Martin.

Luxusní sportovní automobily nemají v současnosti zrovna lehký život. Po kuloárních zprávách, že se Fiat zbaví menšinový podíl ve Ferrari to má možná nahnuté i Aston. Hovoří se totiž o tom, že by se tato značka prodala, a prohlásil to údajně sám předseda představenstva Fordu William Clay Ford mladší. Důvodem obou těchto kroků jsou finanční obtíže mateřských koncernů, které nutně potřebují peníze.

Ford měl od své luxusní divize Premier Automotive Group, kam kromě Aston Martinu patří ještě Jaguar, Volvo a Land Rover poněkud optimistická očekávání – měla by tvořit zisk společnosti Ford z jedné třetiny, což se pochopitelně neděje, a upřímně řečeno, ani dost dobře nemůže, vzhledem k orientaci na poněkud specifické zákazníky a nutným modelovým obměnám vesměs poněkud postaršího modelového sortimentu. Překvapující je toto prohlášení i proto, že u Aston Martinu finišují práce na „malém“ sporťáku, který by měl konkurovat Ferrari Modena.

Tiskový mluvčí evropské divize Fordu sice prohlášení nejvyššího šéfa popřel a prohlásil ho za spekulaci, ale poté, co se uvažovalo i o ostudném ukončení účasti Jaguaru ve formuli 1 po neúspěšných sezónách, není vyloučeno nic...

Michal Fokt
Diskuze (8)