Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019: Aston Martin Vanquish Vision Concept má na mušce supersporty Ferrari, Lamborghini a McLaren

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Aston Martin na ženevském autosalonu představil s ohledem na svou dosavadní paletu modelů skutečně záplavu novinek a jednou z nich je koncept supersportu s motorem před zadní nápravou.

Aston Martin se prozatím v oblasti vozů s motorem uloženým před zadní nápravou prezentovat prostřednictvím hypersportů Valkyrie a Valkyrie AM Pro, které doplnil rovněž v rámci letošního ženevského autosalonu odhalený projekt AM-RB 003.

Prostřednictvím sériového modelu, vycházejícího z Vanquish Vision Concept hodlá britská značka rozšířit svou paletu modelů s motorem uprostřed na čtyři a zároveň vstoupit mezi výrobce supersportů s touto koncepcí.

Aston Martin Vanquish Vision Concept má tedy představovat spojovací článek mezi dosavadními modely značky s motorem uloženým v přídi a výše zmíněnými hypersporty. Vedle toho se pak má stát přímým konkurentem pro supersporty, jako je Ferrari F8 Tributo, Lamborghini Huracán nebo McLaren 720S.

Koncept supersportu svými liniemi silně připomíná hypersporty Valkyrie, Valkyrie AM Pro i AM-RB 003 a samotná automobilka uvádí, že při jeho návrhu a konstrukci vychází přímo ze zkušeností, které získala a stále ještě získává z vývoje těchto modelů.

Základem pro Vanquish Vision Concept přitom není monokok z uhlíkových vláken ve stylu trojice příbuzných hypersportů, ale nově vyvinuté šasi z hlinikové slitiny, které mimo jiné pomůže udržet náklady na vývoj i výrobu na přijatelné úrovni, aby byl sériový model konkurenceschopný i v oblasti ceny.

V případě pohonné jednotky pak Aston Martin potvrdil, že nový supersport využije vidlicový šestiválec, který je součástí hybridního systému projektu AM-RB 003, ale již nezmínil, jestli i on jej bude mít v kombinaci s elektromotorem.

Aston Martin Vanquish Vision Concept podle oficiálních materiálů automobilky nyní čeká další vývoj, jehož výsledkem má být sériový model, který má být do výroby a na trh uveden během roku 2022.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - CountachSV
8. 3. 2019 09:25
AM v designové křeči
Je to ošklivý.... zachránil by to jen nápis přes celou záď a škrabka ve víčku nádrže
Avatar - Pekelná Micinka
8. 3. 2019 01:56
Absolutely stunning
Tohle je paráda! Až to v sérii dostane normální zadní sklo, a já věřím že ano, tak nebudu mít výhrady. Snad jen, kéž v produkci zachovají i nějaké velké GT, pokud jméno Vanquish použijí pro tohohle krasavce. Jinak Aston Martin letos :yes: :yes: :yes:
7. 3. 2019 20:09
Re: .
Jak mám AM rád, tak tady s tebou souhlasím. To se nepovedlo. 8-s