Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Mitsubishi Nessie

Ladislav Čermák
Diskuze (17)
Tři renomovaní výrobci uvedou na autosalonu společný projekt vodíkového SUV.

Dávka inovací bude k mání na stánku Mitsubishi - pobořit konvence se vydali jeho konstruktéři, využívajíc k tomu přebohatých zkušeností z náročných pouštních maratonů. Spojili se za tím účelem s dvěma veličinami svých oborů - samotných Giugiarem a plynařským lídrem Linde, jehož účast se odůvodňuje až na druhý pohled. O elektronicky řízený pohon všech kol se totiž prostřednictvím samočinné převodovky stará výkonný osmiválec, který dýchá místo jedovatého benzínu neškodný vodík.

Bez zajímavosti není ani samotná koncepce - Nessie je patrně první SUV kupé, které se veřejně představí; emotivní křivky karoserie a její dispozice, nazvaná 2,5 prostorovou, přitakávají originalitě celého díla. No a nakonec pojmenování - Nessie říkají Skoti důvěrně příšeře z jezera Ness. A skutečně, při důkladnějším pohledu lze v designu vystopovat inspiraci živoucí přírodou.

Ladislav Čermák
Diskuze (17)
21. 2. 2005 23:09
Re: Go, Mici, go, go!!!!!!
Hezky se to čte. Vrátil ses z dovolený? Tejden nic a najednou ta zpověď. Já čekám, že napíšeš něco nahoře, ke Careře. Tam to potřebuje trochu podpořit. Na klasu Porsche a na můj vkus, by si zasložila příspěvky od známejch firem. Třeba i od tebe.