Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Opel GT je kabriolet roku 2007

Tomáš Votruba
Diskuze (2)
Opel GT se může pochlubit titulem kabriolet roku 2007, shodlo se na tom 21 novinářů a motoristických odborníků na letošním ženevském autosalonu.

21 novinářů a motoristických odborníků z 12 zemí potěšilo Opel udělením titulu "Cabrio of the year 2007" pro nový Opel GT. Model, který právě v Německu startuje na číslovce 30 675 euro, je po modelech Speedster a Tigra Twin Top třetím vozem Opel, který od roku 1994 obdržel toto prestižní hodnocení. Loňský titul získala Alfa Romeo Spider.

Opel GT patřil na začátku 70. let k pojmům, které přežily až do dnešních dnů. Nový Opel GT přichází na trh jako poslední z koncernových trojčat - Pontiac Solstice, Saturn Sky a Opel GT. Všechny sdílejí stejnou platformu a také budou vyráběny ve stejném závodě v americkém Wilmingtonu. Proti svému jmenovci ze 70. let nové GT přišlo o pevnou střechu a bude dodáváno jako roadster proti původnímu kupé. Látková skládací střecha je ve složeném stavu zcela skryta pod pevným krytem a neruší tak linie karoserie. Naopak zachovává koncepci s podélně uloženým motorem vpředu a pohonem kola zadní nápravy. Více o Opelu GT v tomto článku.

Tomáš Votruba
Diskuze (2)