Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

21 let starý VW Caravelle je na prodej za milion korun. Kvůli překvapivému nájezdu

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Dali byste za dodávku z roku 2001 víc než milion korun?

Jasně, snad všechny varianty odvozené od Volkswagenu Transporter - zvlášť ty osobní - zpravidla bývají spíše dražšími ojetinami, přesto nás překvapilo, že jeden prodejce v Německu požaduje za více než 20 let starou T4 ve verzi Caravelle 43 tisíc eur, tedy v přepočtu asi 1,04 milionu korun.

Video se připravuje ...

Sedmimístný Volkswagen se dvěma sedadly vpředu a dvěma třímístnými lavicemi vzadu se chlubí tmavě zeleným metalickým lakem a slušnou výbavou, zahrnující například manuální klimatizaci, rádio s přehrávačem MC kazet, elektrické stahování oken, centrální zamykání, přídavné topení nebo mlhovky.

O pohon se stará turbodmychadlem přeplňovaný vznětový pětiválec o objemu 2461 kubických centimetrů, poskytující maximální výkon 75 kW při 3500 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 250 Nm mezi 1900 až 2300 ot/min. Spojený je s pětistupňovou manuální převodovkou.

Nejzajímavější je však stav vozu, respektive nájezd. Deriváty Transporterů zpravidla najíždějí velké porce kilometrů, tento exemplář však z nějakého důvodu od listopadu roku 2001 zvládl pouhých zhruba 34 tisíc kilometrů. To je nezvykle málo.

Prodejce dále zmiňuje dokonalý stav a kompletní servisní historii, upozorňuje také na přítomnost tovární ochranné fólie na podlaze vzadu. Uvnitř auto vypadá minimálně na fotografiích mimořádně zachovale, do velké míry světlý interiér je čistý a nepoškozený. Drobné znaky používání vidíme jen vpředu, například okolo ovládání oken. Sedadla vyhlížejí jako nová.

Ale přesto: myslíte si, že je milion korun za takřka nejetou, přitom stále 20 let starou caravellu odpovídající částka?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
4. 1. 2023 17:34
tohle je mor
Jednak jsou to strašně smrduté křápy a cca polovina majitelů má při řízení podivně psychopatické sklony.
Avatar - KANKUNEN
4. 1. 2023 06:33
Tohle je Multivan pro žebrotu
Takový ubožák nemá ani sběratelskou hodnotu, leda tak to postavit vedle první Octávky 1,6 LX.