Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Abt Audi TT Roadster: rychlejší kabrio

Roman Daněk
Diskuze (3)
Dvorní tuner koncernu Volkswagen, ladičská společnost Abt Sportsline, přepracoval otevřené Audi TT. Posílený Roadster bude ideálním společníkem do utažených vlásenek na dovolené či odpolední relaxační vyjížďky.

Tuningová firma Abt Sportsline má opravdu velmi široký záběr a je v podstatě jedno, jaké auto upravuje. Po nedávné modifikaci dvojice velkých SUV, Volkswagenu Touareg a Audi Q7, přišla ladičská firma s další nabídkou: zákazníci si mohou objednat kompletní balíček úprav pro Audi TT Roadster.

Tuner Abt připravil kit pro obě pohonné jednotky, které má TT Roadster pod kapotou. Přeplňovaný benzínový čtyřválec 2,0 TFSI má po adresných úpravách výkon 177 kW (240 k), což je o 30 kW více než u sériové verze. Pro náročné je tu připraven druhý stupeň úprav, který vytáhne výkon až na 221 kW (rovných 300 k). Atmosférický vidlicový šestiválec 3,2 FSI má v základu výkon 184 kW (250 k), ale po zásahu Abt se výkon zvedne na slušných 262 kW (355 k). TT Roadster s těmito hodnotami akceleruje z nuly na stovku za 5 s.

Karosářské úpravy začínají hned na masce vozu, kde je přepracovaný nárazník. Z profilu si u Roadsteru každý všimne nový prahových nadstavců a 19ti či 20palcových kol. Na zádi je difuzor, přítlačné křídlo na víku zavazadlového prostoru a čtveřice chromovaných koncovek modifikovaného výfukového systému, který se stará o pořádnou zvukovou kulisu. Úpravou prošel i podvozek a nové odpružení snížilo světlou výšku vozu. Tuner nezapomněl ani na silnější brzdy, na přední ose jsou kotouče o velikosti 380x34 mm.

Roman Daněk
Diskuze (3)