Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ABT RS7 Legacy Edition přijíždí jako výkonná oslava desetileté výroby modelu

Matyáš Kunst
Diskuze (1)

Společnost ABT vydala k příležitosti desetiletého výročí od zahájení výroby modelu RS7 jeho novou speciální edici. Došlo k výraznému zvýšení výkonu a několika dalším úpravám.

K desetiletému výročí od zahájení výroby modelu RS7 dostala automobilka Audi stylový dárek. Legendární úpravce ABT vytvořil limitovanou verzi Legacy Edition, která posouvá přednosti sportovního fastbacku ještě o úroveň dál. 

Práce inženýrů vedla k výraznému zvýšení standardního výkonu 630 koní na impozantních 760 koní, přičemž točivý moment vyskočil až na 960 Nm. K dosažení těchto hodnot byla klíčová implementace technologie ABT Power R, nového turbodmychadla i mezichladiče a úprava softwaru. Reproduktorem pro orchestr odehrávající se v osmiválcovém motoru je čtveřice koncovek výfuků o průměru 102 mm. Celá tato soustava je vyrobena z nerezové oceli. 

Video se připravuje ...

K dalším významným úpravám patří přepracované zavěšení s vinutými pružinami BT a sportovními stabilizátory ABT na obou nápravách, statický zadní spoiler a 22palcová kovaná kola ABT IR22. Ta byla pro větší přilnavost obuta do pneumatik Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30 ZR22.

Výrazným prvkem, který přidává ABT RS7-LE na originalitě, je "Signature Carbon Bold" povrch. Tento exkluzivní materiál se nachází na řadě doplňkových dílů, včetně karbonové vložky ABT integrované do kapoty. Dále tento povrch zdobí přední blatníky s integrovanými lamelami, vložky předních a zadních prahů, některé části masky chladiče, kryty zrcátek a zadní nárazník

Upravené „eRSo“ se dočkalo drobných vylepšení také v kokpitu. Patří k nim tkanina Dinamica, která nově pokrývá také řadící páku, přístrojovou desku a rámy sedadel. Majiteli bezesporu udělá radost také speciální volant ABT a aplikace myABT pro chytré telefony, na které si můžete zobrazovat nejrůznější údaje o vozidle.

Nové ABT RS7-LE je omezeno na 200 vyrobených kusů a základní tuningový paket Limited Edition vyjde na 102.600 eur (2.450.000 Kč). Tato specifikace ovšem nezahrnuje například zmiňované upravené odpružení a některé úpravy interiéru. Pokud chcete mít novinku se vším všudy, připravte si přibližně 250.000 eur (6 milionů korun).

Matyáš Kunst
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
24. 7. 2023 11:06
Legacy by stačila
i třetina výkonu, to by bylo autíčko.