Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer ACS7: jeden facelift nestačí

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Jeden facelift nestačí, řekli si v AC Schnitzer a připravili sadu sportovních doplňků pro nedávno upravenou vlajkovou loď BMW 7.

Jezdit největším a nejluxusnějším BMW v nabídce ještě neznamená, že chcete komfortní koráb se silným motorem, ale usedlým vzhledem. Takový názor alespoň zastávají v AC Schnitzer, a proto vymysleli pro faceliftovanou sedmičku (předchozí varianta už sportovní kit od téže společnosti dostala) sadu sportovních prvků, které udělají z komfortní limuzíny sportovní žihadlo.

Základem všeho jsou upravené nárazníky. Ten přední pomáhá s přítlakem přídě, zadní nárazník si zachová funkci spíše estetickou, přítlak zádě zlepšuje spoiler umístěný na víku zavazadlového prostoru. Zadní nárazník nabízí AC Schnitzer v dvojím provedení, můžete zvolit variantu s neviditelnou nebo viditelnou chromovanou koncovkou výfuku. Pokud máte chrom opravdu rádi, můžete si objednat speciál set pro přední i zadní část.

Motory nechal tuningový specialista tentokráte stranou a vyladil pouze jízdní vlastnosti. Instalací sportovních pružin místo pružin sériových poklesl podvozek o 25 mm a s přispěním 19palcových až 22palcových pneumatik (dle přání zákazníka) zlepšil především chování v zatáčkách. Interiér osvěžil sportovní volant, chromované pedály a například klobouček iDrivu v designu litých kol.

Všem zájemcům o tuto sportovní sadu AC Schnitzer vzkazuje, že bude dostupná od podzimu 2005. Sedmičku se starší tváří si můžete nechat upravit okamžitě.

Libor Zezulka
Diskuze (8)