Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer BMW 6 TENSION Street Version: Vosa podruhé

Ladislav Čermák
Diskuze (8)
S další úžasnou kreací na téma BMW 6 se pochlubil známý německý tuner

Známé křivky v neobvyklém pojetí - to je ve stručnosti jedna z nejhezčích novinek od profesionálních úpravců. Po strhujícím loňském konceptu BMW M6 letos AC Schnitzer přichází s komplexní nabíbkou doplňků pro kterékoliv šestkové BMW, z nichž se dá postavit i něco tak pěkného, jako je TENSION. Těch bude ovšem k mání pouze 50 a každý z nich dostane unikátní plaketu s pořadovým číslem. Jinak některé z použitých doplňků budou k dispozici samozřejmě v neomezeném množství.

Na působivém vzhledu se podílí neobvyklá paleta optických úprav, počínaje modifikovanou kapotou s chromem lemovanými výdechy chladícího vzduchu, přes velký aerodynamický kit, snížený podvozek o 25 - 30 mm, sportovní tlumiče výfuku, až po sportovní zrcátka AC Schnitzer, exkluzivní a extra pevná, štíhlá 20" kola s pneumatikami 245/35 a 285/30 a extravagantní dvoubarevná kombinace alpské bílé a antracitové metalízy. Pozadu nezůstal ani interiér, vyšlechtěný mnoha karbonovými doplňky, například na volantu, voliči samočinné převodovky a palubní desce. Zvýšený potenciál vozu dokazují nové přístroje s rychloměrem, kalibrovaným do 320, resp. 330 km/h a sada bílých nebo černých doplňků z anodizovaného hliníku - pedály, opěrka nohy, páka ruční brzdy a jako exkluzivitka také ovladač i-Drive.

Technika se změnila v obvyklém rozsahu, ovšem v neobvyklé kvalitě. Komu by nestačil ztužený podvozek se sportovními tlumiči (je k dispozici i pro M6!), může přidat nerezový sportovní výfuk se speciálními vysokoprůchodivými katalyzátory, vysoce výkonné závodní brzdy s osmipístkovými třmeny na přední nápravě (pro M6), či vlastní úpravu zážehového osmiválce N62 B44 a B48 TU, při níž je převrtán na obsah 5.1 l, obrdží nové písty, ojnice, klikovou hřídel, svody výfuku a řídicí jednotku, díky čemuž jeho výkon stoupne z 245 resp. 270 na 302 kW a kroutící moment z 450 resp. 490 na 550 Nm. Nejvyšší rychlost se posune o 35 km/h a odpovídajícím způsobem se zlepší i zrychlení.

AC Schnitzer TENSION Street Version bude k dispozici v různých stupních úprav pro nová i starší BMW 6 a k mání bude jen u výrobce v německých Cáchách. Pouze v Japonsku a USA jej bude možné získat prostřednictvím lokálních autorizovaných montérů.

Ladislav Čermák
Diskuze (8)
Avatar - misoo
28. 9. 2006 11:09
.
nemam slov, to co citim pri tomto clanku sa neda napisat slovami... :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: