Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer Z4 M Coupé Profile

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
AC Schnitzer si tentokráte vzal na mušku Z4 M Coupé a vytvořil nevšední koncept.

AC Schnitzer představuje svůj nový koncept Profile postavený na základě vozu BMW Z4 M Coupé. Tuner ukázal své umění v plné síle a seznam úprav je tak opravdu dlouhý. Začněme ale pod kapotou, kde vládne vysokootáčkový řadový šestiválec o zdvihovém objemu 3,2 l. Ten posílil na 261 kW (355 koní) díky lepšímu sání vzduchu (systém „active breathing“) a přeprogramované řídící jednotce, díky které by měl mít agregát o něco sportovnější projev v celém spektru otáček. Dále byl pozměněn převodový poměr a tak je automobil o něco rychlejší ve sprintu z 0 na 100 km/h (zatím bohužel neznáme přesná čísla), zatímco upravené řazení se systémem Short Shift zaručuje přesnou a rychlou změnu rychlostních stupňů.

Koncovky výfuků jsou také nové, barytonový zpěv který z nich vystupuje je prý velmi krásný a také hlasitý. Aby byla sportovní úprava kompletní, byly také vylepšeny brzdy. Ty jsou nyní větší a výkonnější: přední ventilované brzdové kotouče jsou 36 mm široké, průměr činí 374 mm a zakusují se do nich osmipístkové třmeny.

Podvozek byl laděn na Nürburgringu, takže všechny komponenty by měly být optimálně nastaveny a sladěny. Automobil využívá služeb dvacetipalcových kol „Type V“, přední mají rozměr 235/30 a zadní úctyhodných 295/25. Přidána byla také příčná vzpěra do motorového prostoru, která zlepšuje tuhost celého vozu.

Aerodynamika byla zlepšena díky bodykitu, který zároveň poměrně výrazně pozměnil vzhled vozu. Zajímavý detail objevíme při pohledu na horní hranu zadního okna. Tam se totiž uvelebilo malé karbonové křidélko, které při vytváření přítlaku spolupracuje s klasickým velkým křídlem. Interiér byl z velké části přepracován, na první pohled upoutá karbonové obložení, které je částečně lakováno oranžově (stejně jako exteriér vozu, kde je oranžová kombinována s bílou barvou).

Aleš Jungmann
Diskuze (7)
3. 8. 2007 15:12
fakt pekne
decentne,jemne,silne
Avatar - misoo
2. 8. 2007 16:03
...s kridielkami...
az na to kridielko celkom zaujimave... :yes:
2. 8. 2007 14:01
Pekne
Jiz bezna Z4M se mi vcelku libi a tato to jen potvrdila.Kridelko je zajimave,mozna vykon motoru mohl jit vice nahoru(pro ty,co nechteji novou M3).Jen se trochu bojim podvozku,okruh je preci jenom hladky a bezne silnice vetsinou ne. ;-)