Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Akce Renaultu: K vybraným autům Twizy zdarma

Roman Beránek
Diskuze (44)
Španělské zastoupení Renaultu se snaží pomocí speciální akce prodat modely, o které je malý zájem.

Až do konce srpna nabízí Renault k modelům Laguna, Latitude a Espace elektrické vozítko Twizy zdarma. Nikoli ovšem v České republice, pouze ve Španělsku. Každému, kdo si koupí některý z uvedených vozů, odečte dealer z jeho celkové ceny 4.917 eur, o zbylých 2.073 si majitel zažádá formou státní dotace na koupi elektromobilu.

Zákazník dostane jako bonus základní model Twizy 45 s rychlostí omezenou na 45 km/h, se kterým je možné ve Španělsku jezdit i bez řidičského oprávnění. V "nulové" ceně však není zahrnut pronájem baterií, který přijde na dalších 50 eur měsíčně. Podmínkou je také financování nového vozu prostřednictvím leasingu Renault s akontací minimálně 6.000 eur.

renault levnaauta minivozy renault levnaauta minivozy

Renault se tímto způsobem snaží získat nové zákazníky mimo domácí trhy, na nichž se mu příliš nedaří. I ve Francii ale boduje spíše menšími modely. Zájem o jeho větší vozy je v Evropě tak malý, že od letošního února dokonce stáhl modely Laguna, Espace a některé další z katalogů a showroomů na britském trhu.

.

Roman Beránek
Diskuze (44)
3. 8. 2012 15:32
Re: Ale veď laguna mala konkurovať passatom!
frantici jsou z jine planety...asi.
3. 8. 2012 15:30
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Tak to odhaduju, ze pocet reklamnich clanku o tomhle bazmeku bude vyssi, nez finalni pocet prodanych kusu. :-)

Tak to se nedivim, ze to rozdavaji "zadara".
Avatar - jozephko
3. 8. 2012 08:12
Ale veď laguna mala konkurovať passatom!
Keď Renault vyšiel s druhou a hlavne treťou generáciou Laguny, dušoval sa, že to bude revolúcia na automobilovom trhu, a že kvalitou, dizajnom a neviem čím ešte sa spoľahlivo vyrovná Passatom. Ale ako to už u Frantíkov býva v posledných rokoch a vo všetkom zvykom, bolo to len také táranie dve na tri. Ukázalo, že Fracúzi strácajú (alebo už možno aj stratili) zmysel pre realitu.
Francúzskym výrobcom nepomáha ani ekologický terorizmus, kedy z času na čas niekomu v Paríži napadne, že veľkým SUV-kam alebo limuzínam prepichne gumy, nepustí ich do centra miest alebo sa im inak snaží znepríjemniť život. Jednoducho majiteľ veľkého auta je vo Francúzsku verejný nepriateľ číslo jedna. Pritom práve toto sú tie kategórie áut, na ktorých automobilky majú najväčšiu maržu.
Možno keby Lagunu predávali za 8.000 € v plnej výbave, pár kupcov by sa našlo. Či? :-)
2. 8. 2012 22:00
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
podpasovka by to bola, lenze vw nema zatial produkt podobny twizy-mu. Este by som za tym videl pokus o vacsie rozsirenie medzi ludi a zaroven ziskanie nejakych statistik o pouzivani a tym aj moznost vychytat detske choroby a muchy.
Ta zlava vyzera byt vysoka, ale 5000€ je bezna zlava pri firemnych nakupoch vozidla strednej triedy ;-)

PS: ja by som na mestke jazdenie tuto konzervu bral
Avatar - white label
2. 8. 2012 21:07
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
Až začne nějak podobně lákat zákazníky VW, bude to podpásová cenová válka proti konkurenci, když to udělá Renault, Fiat apod., je to úplně něco jiného...
Já s podobnými akcemi kohokoli nemám problém, ale ať si pak frantíci a taloši nestěžují na nízké ceny VW apod.