Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia: Další vize nástupce modelu 159

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Spekulace ohledně příchodu nové Giulie neutuchají. Se svou vizí přispěchal i nezávislý designér Thorsten Krisch.

Nová Giulia s kódovým označením Tipo 952 už jezdí, byť zatím v kabátku koncernového Maserati Ghibli coby testovací mula. Víme o ní hodně, dostane koncernovou platformu Giorgio s pohonem zadních (a alternativně i všech) kol a špičková varianta GTA bude poháněna třílitrovým vidlicovým šestiválcem se dvěma turbodmychadly o maximálně 387 kW. Také od Maserati. Dvouspojková převodovka a samosvorný diferenciál se postarají o sprint z klidu na stovku za méně než čtyři vteřiny. Základ ale mají tvořit benzinové a naftové čtyřválce.

Svoji představu, jak by měl sedan střední třídy vypadat, prezentuje designér (profesí ovšem automechanik!) Thorsten Krisch. Oblékl ji do atypické stříbrné barvy a nezapomněl ani na zelený čtyřlístek, tedy Quadrifolgio Verde coby výbavovou verzi. Že je rudá alfa klišé? Ale jděte! Kliky zadních dveří hezky schoval, jak jsme to viděli už na 156 před sedmnácti lety. Tahle krasavice vypadá velmi sportovně a zároveň agresivně. Podívejte se třeba na příď: úzká světla, ze kterých vybíhá chromovaný pás. Ten se mění v klasický alfácký štít, což je rozhodně zajímavé. Přední převis je minimální, blatníky řádně vystouplé a okna nízká. Šéfstylista FCA Lorenzo Ramaciotti již před časem prohlásil, že „představuje výzvu, musí být pozoruhodná, ale zároveň obstát ve zkoušce času.“ Kdyby ale vypadala nějak takhle, vůbec se nebudeme zlobit. Italové přece mají cit pro tvary ještě vytříbenější než Germáni...

Giulia se měla objevit podle původních plánů již příští rok. Předchůdce, sedany a kombi 159, vyběhly z výroby už v závěru sezóny 2011. Také „Julie“ bude údajně existovat coby Sportwagon a automobilka ji hodlá prodávat kromě starého kontinentu také v Severní Americe a Číně. Inu, proč ne? Jen aby tu už byla konečně! Uvidíme ji už na jaře v Ženevě, nebo až za rok ve Frankfurtu? Vize Sergia Marchionneho o prodeji tří stovek tisíc aut s křížem a hadem ve znaku mohou vzít rychle zasvé. Zatím se návratu značky dočkali právě jen vzpomínaní Američané.

Předobraz Giulie v podobě konceptu Gloria vznikl už loni. Podílelo se na něm samotné stylistické centrum Alfy Romeo spolu se studenty z IED a vystaven byl v Ženevě. Připomeňme, že na délku měřil 4,7 m, do šířky 1,92 m a na výšku jen 1,32 m. Jeho podvozek měl rozvor 2,9 m a šlo o nefunkční maketu.

Aleš Dragoun
Diskuze (45)
Avatar - twistedTSD
2. 9. 2014 14:41
Re: Nový plán!
No kurňa, letos už tu máme druhé Alfa-SUV. >:-[]
2. 9. 2014 13:37
Re: Nový plán!
Pro pobavení:
[odkaz]
A toto by mělo plus minus platit:
8-semi-autonomy-from-fiat-chrysler/" target="_blank">[odkaz]
Avatar - wakantanka
2. 9. 2014 08:18
Re: krása
Hm, Ghibli ako darca techniky nie je zlý základ. >:D
2. 9. 2014 06:14
Nový plán!
...otevřu ráno zahraniční stránky a co na mě nekoukne... Zbrusu nový pětiletý plán pro AR, kde je představení Giulie (prej bude ale nakonec opět nový jméno) posunutý až na polovinu roku 2016. A další modely údajně budou následovat :-)
1. 9. 2014 23:51
Re: tych vizii uz bolo hadam aj dost
Clanok si aj ....precital...... alebo sa len dosiel ......vykvakat......do diskusie?