Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo má nové logo, představilo se na modelu Giulia

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
Italská značka Alfa Romeo opravdu touží začít se sedanem Giulia novou etapu své historie. Na voze se tak objevilo i nové logo vytvořené firmou Robilant Associati.

Zamysleli jste se někdy nad tím, co vlastně znázorňuje logo slavné automobilky Alfa Romeo? Jedná se vlastně o rozdělený kruh, v jehož levé polovině se nachází červený kříž na bílém pozadí, což je znak používaný milánskými vojáky. A jak víme, Alfa Romeo je původem z Milána.

Zajímavější je však pravá strana znaku, kde se nachází takzvaný Biscione. To je italský výraz pro užovku obojkovou nebo také zmiji, v tomto případě se však jedná o heraldické zvíře charakteristické pro severní Itálii, které bývá zobrazováno jako zlatomodrý had požírající maurské dítě. Ano, tohle zvíře s korunou na hlavě opravdu polyká člověka.

Právě tento znak se nyní rozhodla Alfa Romeo při příležitosti příchodu modelu Giulia modernizovat, přičemž se toho změnilo poměrně dost. V právé řadě již není had, nápis ani lemování zlaté, ale stříbrné. Pryč je rozdělení znaku na dvě poloviny, pozadí je nyní stejné pro celý vnitřek znaku. Zelený had pak má menší korunu a pojídá stříbrné dítě. Změnil se také font písmen, přičemž celé logo je jednodušší a modernější. Co říkáte vy, líbí se vám nový znak Alfy?

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
Avatar - pumpkin
30. 6. 2015 11:47
Zlato je dnes out
Farba zlata sa pre mňa v masovej kultúre koncom 20. storočia stala neodmysliteľným symbolom gýču. Je to len môj názor, ale keď ešte dnes sem-tam stretnem starší Lexus alebo Jeep Grand Cherokee s pozláteným logom a označením, tak mi to príde riadne hnusné. V prípade loga Alfy mi to (MiTo, hoho) nijak nevadilo, ale nové sa mi určite viac páči. :yes:
30. 6. 2015 07:51
Re: Hmm
30. 6. 2015 07:34
Re: Od Alfy Romeo...
Vim, ale vubec ji nepomohl, ta priserna prid zustala, jak byla, tedy s facem neudelal facelift v podstate vubec nic.
30. 6. 2015 07:21
Re: ten had alebo co to je
Za mna tiez stare logo. To nove je akesi sede, "studene", nevyrazne, unifikovane. Asi aj lacnejsie na vyrobu. Prec je ta typicka farebnost stareho loga. Skoda...
Avatar - dewill
30. 6. 2015 07:11
Re: Koho nebo co ?
Tak tím líp ;-)