Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo se vydá proti proudu, v kabině chce minimum obrazovek

Ondřej Mára
Diskuze (27)

Budoucí modely Alfa Romeo by měly nabízet emoce i bez zvuku motoru a současně by měly být osazeny jen minimem displejů.

Automobilový průmysl prochází v posledních letech obrovskou proměnou, která se netočí jen kolem elektrifikace. S nástupem nových technologií totiž designéři mění i kabiny vozů, které sází na nové materiály a dostávají stále více obrazovek s neustále rostoucími rozměry.

Jako příklad tohoto trendu lze uvést třeba novou palubní desku MBUX Hyperscreen, kterou Mercedes osadil svou elektrickou vlajkovou loď EQS. Podobným směrem se ovšem nechtějí vydávat všichni výrobci automobilů.

Jean-Philippe Imparato, nový šéf značky Alfa Romeo, totiž v rozhovoru s francouzskými kolegy z webu Caridisiac naznačil budoucí plány italské značky, která se chce držet od podobných trendů dál. Nové modely Alfa Romeo by prý měly být zaměřeny především řidiče a měly by obsahovat co nejmenší počet displejů.

Video se připravuje ...

„Neprodávám iPad s autem kolem, prodávám Alfu Romeo,“ měl uvést během rozhovoru šéf automobilky. Důraz na značku a její tradici by se přitom měl v budoucnosti posilovat – a to navzdory nevyhnutelné elektrifikaci.

Imparato měl v rozhovoru také zmínit, že budoucí vozy Alfa Romeo budou emotivní dokonce i bez tradičního zvuku spalovacích motorů. Jak toho chce dosáhnout, to zatím bohužel neprozradil, již brzy ale budeme mít příležitost sledovat, jak si s tímto úkolem poradí první plug-in hybridní Alfa Romeo.

Tou by se mělo stát kompaktní SUV Alfa Romeo Tonale, jehož premiéra se očekává na podzim tohoto roku. Prodeje by pak měly být spuštěny pravděpodobně na začátku roku příštího. První úniky fotografií interiéru přitom naznačovaly, že ani Tonale to s obrazovkami nebude přehánět.

Ondřej Mára
Diskuze (27)

Doporučujeme

Avatar - Plautus
23. 9. 2021 10:37
Re: Skica BMW
Sadneš do niektorej zo súčasných AR, pohneš sa z miesta, a je to konečne AR akú si jej priaznivec predošlé dekády mohol len priať...
Úroveň predaja a služieb s tým spojených je druhá vec. Taliani všeobecne, a ich zastúpenia, doplácajú na mizerný marketing, ktorý v Európe naopak ovládli Nemci, a to zažité klišé “všetko, čo je z Nemecka je to najlepšie” tu s nami ešte zrejme dlho bude. Je skutočne na škodu, že Taliani vedia vyvinúť a vyrobiť výborné produkty, ale nevedia ich predať.
22. 9. 2021 21:00
Re: Skica BMW
Chápu, já bych byl rád kdyby Alfa pokračovala, ale právě mě mrzí, že zákazníky třeba BMW asi těžko přetáhnou když ten kdo bavoráky zná tam po usednutí najde mnoho prvků nápadně podobných. Jak jsem psal, sedneš do MB a je to MB, sedneš do Audi a je to Audi. I ten Lexus nebo Jaguar mají svůj svět. Já se prostě neúspěchu Alfy nedivím, v jejich showroomu jsem byl a dal jsem šance. Ale úroveň českého prodejce to zabila úplně.
Avatar - Plautus
22. 9. 2021 15:19
Re: Skica BMW
Ale samozrejme...každý tam vidíme, čo tam vidieť chceme. Ja tam vidím Alfu a na prístrojovke odkaz na predchádzajúce Alfy, kde sa svet ešte nehrá na rôzne patvary a rýchlomer i otáčkomer majú krásny klasický kruhový tvar, ktorý je kopírovaný naznačenými tubusmi. Prístrojovka, ale i celá palubná doska, v BMW3 síce môže pôsobiť moderne, ale za mňa je v porovnaní s tou v AR ohyzdná (vec vkusu). Čo sa radiacich “kniplov” týka, tak sa mi tiež páči viac ten tvarovo symetrický v Alfe (po facelifte), oproti asymetrickému od BMW, ale funkčne im nie je čo vytknúť obom. Dizajn je vecou pohľadu, a osobne priznávam, že interiér AR sa mi triafa do vkusu oveľa viac ako súčasné interiéry konkurenčných značiek, ktoré sa snažia o modernu, stráca sa v nich útulnosť a prestávam sa cítiť ako v aute, a naopak na mňa dýchajú atmosférou herných automatov, ktoré sú pre mňa rovnako odpudivé.
22. 9. 2021 10:42
Re: Skica BMW
Podívej se na ty displeje - středový a budíky s otočeným otáčkoměrem (navíc do červeno černé). https://img.vidible.tv/prod/2020-04/29/5ea8b607a2a07d379465d2a1/5ea8cfc17fdd69227e36a9a1_o_U_v1.jpg

Každá konkurenční značka má svůj rukopis, ale jenom Alfa se nápadně podobá BMW - připomínám že i v současné generaci připomínají ty stejné prvky trojku předchozí generace, to není náhoda a je to smutné.

Řadící páka Gulia vs BMW https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg / https://www.motortrend.com/…rt-dashboard.jpg?… vs https://www.bmwbychl.cz/…br23194_7814.jpg :D

Alfa má snad na víc... :(
21. 9. 2021 21:33
Re: Hmm, Alfa Romeo....
Avanti, memysli si, že mám niečo proti AR - práve naopak.
Ale ten chliev, čo z talianskych legiend urobil Sergio, tak to sa už nikdy nenapraví!!!
BTW, ako mladý junák som si párkrát zajazdil na AR Giulia 1750 GTV ;-)