Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo vybízí fanoušky: Vyberte jméno novému modelu! A prozrazuje jeho proporce

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Málokterá automobilová značka má takovou fanouškovskou základnu jako Alfa Romeo. Ta se nyní může zapojit do vytváření její budoucnosti.

Aktuální modelová řada Alfy Romeo je tvořena třemi modely – sedan Giulia, crossover Tonale a větší SUV Stelvio. Brzy se však do italské hierarchie přidá další novinka, která zatím nese pracovní označení „Kid“. Jak už asi tušíte, půjde o nejmenší model, konkrétně sportovně laděné SUV segmentu B.

Zatímco Tonale představovalo proměnu značky ve smyslu elektrifikace – jako první alfa se nabízí coby hybrid i plug-in hybrid do zásuvky – role chystaného crossoveru bude jiná. Půjde totiž o vůbec první elektromobil značky. Podrobnosti o technice či designu nám Italové zatím neprozrazují, premiéra je však naplánována na první polovinu roku 2024.

Video se připravuje ...

Brennero to nebude. Rozhodnete i vy!

Neznámou zatím zůstává i název. Dlouhé měsíce se spekulovalo, že příští model Alfy Romeo ponese označení Brennero. To však automobilka nyní vyloučila a naopak vybídla své fanoušky, aby jméno vybrali právě oni.

„Původ jména Giulia je všem alfistům dobře známý, šlo o symbol renesance značky. Stelvio a Tonale pak vzdávají hold dvojici horských průsmyků,“ rekapituluje italská automobilka. A jak by se tedy další vůz Alfy Romeo měl jmenovat? O své nápady se můžete podělit napříč oficiálními profily na sociálních sítích. A klidně nám svůj nápad dejte vědět i dole v diskuzi!

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
11. 6. 2023 19:13
Re: IL Avenger....
Sprint?
Na baterky?
Jeste k tomu krabicoidni?!
Avatar - Ja Prvni 123
11. 6. 2023 19:11
Cisty elektro?!
Tak to asi moc nadseni mezi fanousky nevyvola...
10. 6. 2023 23:29
Re: Vyberte si meno
On to nehrá...
10. 6. 2023 21:21
Re: Vyberte si meno
nedelej blbyho, to auto je nachystane.... ostatne, prelepit logo na Peugeotu fakt neni velka veda.
10. 6. 2023 18:33
Alfa Romeo Trasimento
Alfa Romeo Trasimento