Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo zvažuje malý crossover. Designér Fordu představuje jeho vizi

David Bureš
Diskuze (2)

Milánská automobilka zvažuje rozšíření nabídky o menší SUV. Designér Jesse Diephuis naznačuje, jak by mohlo vypadat.

SUV hýbou světem, italská automobilka Alfa Romeo má ale ve své nabídce jen jediné, model Stelvio. Hodlá to však změnit, na ženevském autosalonu dala konceptem Tonale najevo, že chystá i kompaktní SUV. Evropská šéfka značky Roberta Zerbi se však nechala slyšet, že by Alfa mohla nabídnout ještě menší SUV, jakožto nástupce malého hatchbacku MiTa. Už se tak objevují vize, jak by takový vůz mohl vypadat.

Jednu takovou představu ukázal také designér Jesse Diephuis původem z USA, u něhož je zajímavé to, že dnes pracuje u Fordu. Práce u amerického výrobce mu ale podle všeho nezakazuje vyttvořit i vize děl pro jiné značky.

Jeho dílo se jmenuje Alfa Romeo Stella a v lecčems navazuje právě na MiTo. Když se podíváte na příď vozu, je inspirace malým hatchbackem jasně patrná v jeho světlometech i masce chladiče. Ta má trojúhelníkový tvar, přesně tak, jak je u vozů značky Alfa Romeo zvykem.

Záď je pak hodně sexy. Krásná koncová světla prostupují do víka zavazadelníku, výrazný střešní spoiler je pak hodně odvážné řešení, stejně jako hned čtveřice koncovek výfuku.

Přestože se jedná jen o vizi, Jesse Diephuis si podle všeho otevřeně říká o práci v Miláně, protože takové auto bychom si v nabídce Alfy dokázali představit. Firmě by navíc mohlo přinést nové zákazníky, hlavně z řad žen, což je něco, po čem italský výrobce touží.

Ať už malý crossover od Alfy vznikne, či ne, je jasné, že italská automobilka chce v této kategorii expandovat. Stelvio tak v příštím roce doplní automobil vycházející z konceptu Tonale, který přebere většinu jeho prvků – sériová verze má být prakticky stejná jako studie. Budoucí plány Alfy počítají i se sedmimístným SUV (zřejmě prodloužená verze Stelvia), které má dorazit do roku 2020.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

6. 4. 2019 16:47
Omalovánky
No fuj, to je humus...
3. 4. 2019 23:35
Ale fuj,
Taková obluda. Alfa Romeo udělala ohromnou chybu, že nedotáhla do konce studii kamal: https://preview2.netcarshow.com/Alfa_Romeo-Kamal_Concept-2003-ig.jpg