Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpina B4 Bi-Turbo se v akci představí v Goodwoodu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Na komfort a exkluzivitu zaměřený konkurent BMW M4 se v akci představí již tento měsíc na goodwoodském festivalu rychlosti, a to rovnou i v otevřené verzi Convertible.

Alpina je německá automobilka, která představuje své vlastní variace na téma rychlých BMW, jež jsou plné ušlechtilých materiálů a staví se minimálně částečně ručně. Výkon přes 400 koní (301 kW) vozu B4 Bi-Turbo produkuje dvakrát přeplňovaný šestiválcový řadový třílitr pohánějící zadní či všechna čtyři kola. Zadokolka zrychlí z klidu na sto kilometrů za 4,2 sekundy, verze s pohonem 4x4 pak za rovné čtyři sekundy.

Motor s točivým momentem 600 N.m posílá sílu na kola prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky. Samozřejmostí je zachování luxusní výbavy a komfortu vozu. Hlavními barvami auta jsou zelená a modrá, můžete si však vybrat jakoukoliv jinou barvu od BMW, se kterým Alpina úzce spolupracuje.

Na goodwoodském stánku Alpiny najdete kromě modelu B4 Bi-Turbo rovněž nový model D3, který je se svým třílitrovým naftovým šestiválcem nejrychlejší sériový diesel světa.


Ondřej Chamilla
Diskuze (0)