Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký VanLab vypadá jako IKEA ve světě obytných vozů

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Chcete přestavět dodávku na obytňák, ale chybí vám znalosti, vybavení nebo šikovnost? Řešením může být vestavba od VanLab.

O nesmírné popularitě obytných vozů píšeme již několik měsíců a v našich testech už se kromě továrních přestaveb objevila i řada zajímavých vestaveb. Prakticky žádná však nevypadá jako americká konverze VanLab, která je opět unikátní záležitostí.

Cílí totiž na majitele tradičních dodávek, kteří netouží jen po improvizované vestavbě, ale chtějí si dopřát skutečný komfort klasického obytňáku. Podobné přestavby ovšem často vyžadují znalosti, zkušenosti, vybavení a hlavně šikovnost, čímž se nemůže pochlubit každý. Přesto si nyní i podobní nadšenci mohou dopřát vlastní DIY projekt obytňáku.

Společnost VanLab totiž nabízí poměrně unikátní vestavby pro různé typy dodávek, které vám dorazí ke dveřím zabalené podobně jako nábytek z IKEA. Sady přitom obsahují různé dřevěné skříňky, lavice, stolky, atd. Vše se navíc jednoduše montuje do dřevěné podlahy.

Nábytek je vyroben z překližky z Baltské břízy, nechybí již vyříznuté otvory, kování, atd. Sada je navíc doručena s kompletním návodem, podle kterého by měl stavbu zvládnout prakticky kdokoliv, jak dodává výrobce. Podobnost s IKEA je tak téměř dokonalá.

Výrobce navíc nabízí různé konfigurace s různým umístěním příslušenství. Počítá se přitom s umístěním dřezu, vařiče, lednice, elektrických zásuvek i vypínačů. Samozřejmostí je pak prostor k posezení i stolování. Na své by si tedy měl přijít téměř každý.

Video se připravuje ...

Společnost zatím nabízí své konverzní sady například pro kompaktnější modely Nissan NV200 a Chevrolet City Exppress i pro velký Ford Transit s dlouhým rozvorem. Ve vývoji by navíc měla být zástavba pro Mercedes-Benz Sprinter v různých provedeních, stejně jako pro další populární modely na americkém trhu. Všechny sady přitom obsahují nádrž na vodu a postel, jejíž velikost je přizpůsobena velikosti vozu.

Sady pro kompaktnější dodávky začínají od 3.999 dolarů, což je necelých 87.000 Kč. Sada pro velký Ford Transit s dlouhým rozvorem pak začíná od 7.995 dolarů, což je zhruba 174.000 Kč. Dobrou zprávou však je, že po připsání platby je sada odeslána zhruba do týdne.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme