Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Anibal Icon RR je Kanaďan vybavený důkladně upraveným šestiválcem Porsche 911 Turbo S

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Kanadská společnost Anibal Automotive se připravuje na premiéru svého supersportu Icon RR, v jehož útrobách se má ukrývat technika původem od značky Porsche.

Anibal Automotive z kanadského Montrealu se prozatím věnoval prodeji a ladění vozů značky Porsche. V současnosti svým zákazníkům nabízí na základech Porsche 911 vytvořenou kreaci The Attack, zatímco modely Boxster a Cayman proměňuje v The Rush a The Rush C.

Vedle prodeje a úprav vozů značky Porsche tato firma nabízí i sportovní tříkolky The Aero3s a Evolution SS. První jmenovaná je úpravou tříkolového sporťáku T-Rex, zatímco druhá má za základ Polaris Slingshot.

Montrealská firma s bohatými zkušenostmi z úprav vozů značky Porsche a kanadské série Porsche GT3 Cup se nyní připravuje na premiéru supersportu, který již nebude pouhým tuningem sériového modelu, ale její vlastní konstrukcí.

Základem kanadského supersportu Anibal Icon RR má být podle současných informací monokok z uhlíkových vláken, z nichž budou i povrchové panely karoserie s křídlovými dveřmi.

Anibal Icon RR svými liniemi, snad až na zadní partie, nijak nepřipomíná vozy značky Porsche a naopak provedením přídě spíše vyvolává z paměti britské stroje BAC Mono či Caparo T1 nebo novozélandský Hulme CanAm.

Kanadský stroj má mimo jiné vynikat aerodynamickými vlastnostmi své karoserie s řadou aktivních prvků a i díky tomu vzdáleně připomíná výše zmíněné stroje.

K pohonu své připravované novinky využije Anibal Automotive dvojicí turbodmychadel přeplňovaný plochý šestiválec o objemu 3,8 litru původem z Porsche 911 Turbo S. Pro Icon RR má být výkon tohoto motoru zvýšen ze 427 kW (580 k) na 677 kW (920 k).

Dvoumístné kupé si má od Porsche kromě jeho motoru vypůjčit i systém pohonu všech čtyř kol a při hmotnosti pod 1400 kg má být schopno akcelerace z 0 na 96 km/h za 2,4 s.

Anibal Icon RR se má ve finální podobě představit v příštím roce a společnost Anibal Automotive plánuje výrobu padesáti exemplářů, na něž hodlá navázat pěticí vozů v extrémnějším provedení s pojmenováním Drastic.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
4. 10. 2017 13:26
Duplikát
Proč je zde ten samý článek opět, s odkazem na autoforum?
Že by levá ruka nevěděla co dělá pravá?
2. 10. 2017 13:02
Záď Porsche
Myslím že zadní světla jsou Porsche více než podobná.
A firma zatím ukázala jen vizualizace. To by měl autor článku zmínit. Nezpochybňuji schopnosti firmy, ale ukázat rendry a hotové auto vlastní konstrukce, to jsou míle a miliony dolarů.