Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa společně zvou na pražský Motosalon 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Faber Moto s.r.o., výhradní dovozce jednostopých vozidel značek Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa do České republiky, vystaví na veletrhu Motosalon 2019 v Praze-Letňanech zcela nové modely pro novou sezonu.

Návštěvníci Motosalonu 2019, který se koná na ve výstavním areálu PVA EXPO PRAHA od 28. února do 3. března 2019, naleznou expozici společnosti Faber Moto v hale 2, stánek 214.

„Rád bych srdečně pozval všechny fanoušky jízdy v jedné stopě do naší expozice na letošním Motosalonu,“ říká Adam Žert, country manažer společnosti Faber Moto. „Z řady významných novinek našich značek jednoznačně vyčnívá zcela nová Moto Guzzi V85 TT – skutečně jedinečné cestovní enduro, které nemá na trhu obdoby. Moto Guzzi tímto modelem probouzí ducha 80. let, zároveň však po technické stránce míří jednoznačně do budoucnosti. Sám se už nemohu dočkat, až se oteplí a vyrazím v sedle tohoto podmanivého stroje za opravdovým dobrodružstvím v duchu dakarských rallye.“

„Na jubilejním desátém ročníku veletrhu Motosalon odstartujeme sezonu i dalšími skvělými premiérami,“ dodává Laura Marko, marketingová manažerka společnosti Faber Moto, jejíž srdeční záležitostí je kultovní Vespa. „Hned dvě novinky přináší na náš trh Vespa – elektricky poháněný model Elettrica a restyling modelu Vespa GTS 300 s novým motorem typu hpe. S výkonem 23,8 koní se jedná o nejsilnější a nejefektivnější motor v historii značky Vespa.“

„Aprilia nadchne fanoušky nekompromisní sportovní jízdy supersportovním modelem RSV4 1100 Factory, zatímco jen o málo méně extrémní model Tuono představí technickou inovaci v podobě semi-aktivního podvozku Öhlins,“ dodává ještě Rostislav Kočař, technický guru Faber Moto.

S desátým ročníkem veletrhu MOTOSALON na výstavišti v pražských Letňanech bude symbolicky zahájena nová sezona pro všechny motocyklové nadšence. Návštěvníci Motosalonu naleznou v expozici společnosti Faber Moto nejen žhavé novinky značek Moto Guzzi, Aprilia, Vespa a Piaggio, ale také reprezentativní průřez jejich aktuálním portfoliem modelů, které pokrývá prakticky veškeré segmenty trhu a uspokojí každého zákazníka.

Italský výrobce legendárních motocyklů Moto Guzzi zanedlouho oslaví významné kulaté jubileum, 100 let od založení společnosti, a ve svých aktuálních produktech dovedně snoubí bohaté tradice s nejmodernější technikou.

Dokonalým ztělesněním tohoto přístupu je zcela nové klasické cestovní enduro V85 TT (Tutto Terreno = každá cesta), bezesporu jedna z největších hvězd letošního Motosalonu. Značka s logem orla s ním oživuje vzpomínky na motocykly Moto Guzzi, které se úspěšně účastnily nejnáročnější soutěže na světě, Rallye Paříž-Dakar.

Nový V85 TT dává svým jedinečným designem jasně najevo, že přebírá geny svých slavných předchůdců. Sofistikovaná konstrukce rámu i podvozku je však zcela nová, stejně jako motor, jímž je samozřejmě vidlicový dvouválec s nejvyšším výkonem 59 kW (80 k).

V expozici značky Moto Guzzi bude novému enduru V85 TT dělat společnost několik zajímavých projektů z kategorie custom, exkluzivní model V7 Night Pack s osvětlovací technikou LED a V9 Bobber Sport, nejnovější ostrý přírůstek v modelové řadě V9. Tento motocykl se vyznačuje velmi dynamickým vzhledem a mimořádně sportovním charakterem, od nízkého jednomístného sedla až po nezaměnitelný zvuk vidlicového dvouválce Moto Guzzi 850.

Fanoušky ostré jízdy na závodním okruhu navnadí před novou sezonou Aprilia svým superbikem RSV4 1100 Factory o výkonu 159,6 kW (217 k), který je historicky nejrychlejší, nejvýkonnější a nejlehčí verzí modelu RSV4. Značka Aprilia se tímto strojem řadí mezi elitu nejsilnějších a nejrychlejších motocyklů světa s oprávněním pro běžný silniční provoz.

Neméně zajímavá je nová verze Factory modelu Tuono s novým poloaktivním podvozkem, v němž nalézají uplatnění elektronicky řízené tlumiče Öhlins. Jezdec má na výběr tři režimy Track, Sport a Road, a to jak v poloaktivním, tak i v manuálním módu. Řady významných změn doznal model Tuono V4 1100 (129 kW/175 k) pro modelový rok 2019 také ve verzi RR.

Vespa představí v Praze dlouho očekávaný zcela nový skútr Elettrica, jímž potvrzuje, že i nadále patří mezi světové lídry v oblastech designu, vývoje a výroby progresivních řešení pro trvale udržitelnou mobilitu. Elektrická Vespa nabízí nejen pohon s nulovými emisemi, ale i vyspělou konektivitu a rozsáhlé možnosti individualizace.

Na českém trhu mimořádně úspěšná značka Vespa vystaví na Motosalonu také technicky a stylisticky modernizovanou vlajkovou loď. Nová Vespa GTS 300 hpe dostala do vínku nejvýkonnější motor všech dob v historii kultovní italské značky. Jednoválec 278 cm3 poskytuje nejvyšší výkon 17,5 kW (23,8 k) a zároveň přesvědčí mimořádnou hospodárností.

Ještě větší potěšení z jízdy na originálním tříkolovém skútru Piaggio MP3 nabízí nový model MP3 300 hpe LT s novým designem, motorem a rozsáhlou výbavou pro každodenní cestování ve velkém stylu, která bude rovněž představen na Motosalonu 2019.

Modely MP3 lze řídit s řidičským oprávněním skupiny B a jejich jedinečný mechanismus, zajišťující naklánění při průjezdu zatáčkou i bezpečnou stabilizaci stojícího vozidla, zaručuje nevšední zážitky z jízdy s maximálním důrazem na dynamiku, komfort a bezpečnost. Nový model MP3 300 hpe LT vyniká ještě nižší hmotností a atraktivnější cenou (pod 180 tisíc korun) v porovnání s většími sourozenci MP3 350 a 500 hpe.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)