Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DB5 Goldfinger předvádí speciální funkce, včetně kulometů

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Britská automobilka se pochlubila prvními pěti kousky ze série DB5 Goldfinger Continuation Cars, které vybavila i speciální technikou po vzoru slavné bondovky.

Zatímco pětadvacátá bondovka s titulkem No Time To Die zůstává kvůli pandemii v nedohlednu, automobilka Aston Martin se pochlubila prvními pěti kousky z celkem pětadvacetikusové speciální série DB5 Goldfinger Continuation Cars. A jejich majitelé se mají opravdu na co těšit, jak ostatně potvrzuje zveřejněné video.

Každý ručně vyráběný automobil je totiž vybaven speciálními doplňky, které jsou inspirovány filmovým Aston Martin DB5 použitým v bondovce Goldfinger z roku 1964. Pod předními výklopnými blinkry jsou makety kulometů, za zadními blinkry je tryska na vodu (ve filmu olej), registrační značky s otočným mechanismem umí měnit tři různá čísla, před zadním sklem je vyjíždějící atrapa neprůstřelného štítu a třešničkou na dortu je speciální systém pro zadýmování.

Speciální výbava ovšem pokračuje i v interiéru. Ve dveřích řidiče je ukryt telefon, nechybí speciální středová konzole se skrytou přihrádkou na zbraň i maketou radaru a ve speciální hlavici voliče převodovky je klasické tlačítko pro vystřelení sedadla spolujezdce – tentokrát samozřejmě nefunkční, ačkoliv je ve střeše nad místem spolujezdce patrný samostatný střešní panel.

Video se připravuje ...

Replika vozu je opravdu nesmírně kvalitní, čemuž odpovídá i její cena okolo 2,75 milionu britských liber (cca 78,8 mil. Kč). Na výrobě se přitom kromě Aston Martinu podílela i společnost EON Production, která se podílí na výrobě filmů s Jamesem Bondem, a nechyběl ani Chris Corbould, který má dohled nad speciální efekty v bondovkách.

Všech pětadvacet vozů ze série DB5 Goldfinger bude vyrobeno v tradiční stříbrné barvě odstínu Silver Birch, která odpovídá slavnému vozu z roku 1964. Prvních pět vozů pak bude v následujících týdnech doručeno zákazníkům na území Evropy, USA a Středního východu. Někdo tak bude mít opravdu velice hezké Vánoce.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme