Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBX v akci. Podívejte se, jak britské SUV řádí na sněhu!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin poodhalil průběh testování připravovaného modelu DBX v zimních podmínkách v blízkosti severního polárního kruhu.

Aston Martin k sobě v současnosti poutá pozornost prostřednictvím trojice novinek v podobě hypersportu AM-RB 003, supersportu Vanquish Vision Concept a SUV Lagonda All-Terrain Concept, ale nezapomíná ani na očekávaný model DBX. Na jeho vývoji se stále pilně pracuje, což dokazují i oficiálními záběry maskovaného vozu. Ty nejnovější pochází z testovacího centra společnosti Pirelli ve Švédsku.

Prostor v blízkosti severního polárního kruhu se svými zasněženými cestami a ledovými plochami poskytuje ideální podmínky pro intenzívní vývojový program, které využívají specialisté automobilky Aston Martin k dynamickým testům prototypu SUV.

Matt Becker, hlavní inženýr společnosti Aston Martin, k tomu uvedl, že DBX musí být připraven zvládnout širokou škálu povrchu různých kvalit a rovněž jízdy mimo zpevněné vozovky. Testování v zimních podmínkách je proto ideální k prověření jeho schopností a umožňuje vývojovému týmu prověřovat jízdní vlastnosti vozu v řadě extrémních situací.

Předobraz pro nové SUV značky Aston Martin představuje koncept DBX, který jsme prvně viděli v roce 2015 v Ženevě. Tehdy se jednalo o elektromobil s jedním párem dveří. Sériový model má nabídnout pro SUV tradiční řešení karoserie se dvěma páry dveří.

V případě pohonných jednotek se očekává, že nové SUV nabídne automobilkou Aston Martin aktuálně používaný vidlicový osmiválec i dvanáctiválec a vedle nich i nový šestiválec a případně i hybridní a čistě elektrickou verzi. Výrobu sériového DBX má zajistit nový závod v St Athan na jihu Walesu, který bude dokončen v letošním roce a v příštím roce se v něm má naplno rozběhnout produkce nových vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme