Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin: Prodat chystaný hypersport nebude nic těžkého

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
O extrémní supersport, jenž vyvíjí Aston Martin se stájí Red Bull, se zajímá dvakrát více lidí, než kolik jich obě firmy zamýšlejí vyrobit. Prodat jej tedy bude snadné.

Stáj Red Bull Racing chce jít cestou McLarenu a s využitím svých zkušeností z formule 1 plánuje postavit hypersportovní vůz. V březnu Red Bull oznámil, že na projektu, nesoucím interní označení Project AM-RB 001 bude spolupracovat s Aston Martinem. Cílem obou firem je vyvinout auto, schopné porazit na jakémkoli okruhu monopost formule 1, což bude bezpochyby obrovská výzva.

K dispozici nejsou zatím žádné podrobnosti, ví se pouze, že auto bude mít motor uprostřed a konstrukci z karbonu a hliníku, přičemž se má jednat o poměrně kompaktní vůz s aerodynamikou od geniálního Adriana Neweyho, ovšem v designérském stylu gaydonské značky. Tomu by měla odpovídat cena 3,66 milionu dolarů, tedy zhruba 90 milionů korun. I proto bude počet vyrobených kusů limitován, vznikne jen 99 exemplářů, přičemž objednávky začne přijímat prodejní síť Aston Martin v červnu a zájemce musí složit zálohu ve výši desetiny ceny.

To ale zjevně nebude problém, šéf Astonu Andy Palmer prozradil, že na extrémní hypersport si dělá zálusk více, než 200 boháčů z celého světa. Šílenství se strhlo už minulý víkend, kdy byl na utajené soukromé akci v Monaku vůz předveden pozvaným hostům. Aston Martin prý naznačil, že auto, jehož dodávky začnou nejdříve v roce 2018, budou mít největší šanci získat stávající majitelé modelů One-77 a Vulcan. Pokud projeví zájem všichni, na nikoho dalšího už nezbude, prvně jmenovaný supersport vznikl v 77kusové sérii a druhý pouze ve 24 exemplářích. Je ovšem pravděpodobné, že některá z aut mají stejného majitele. Hmmm, to by v tom byl čert, aby se s autem v některém dalším filmu nepochlubil i James Bond...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - maxi!
1. 6. 2016 10:13
investicia
to asi ani nie je otázne, ze ci sa to bude lahko predavat....
staci si spomenut na One-77
:-!