Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Valkyrie v červené barvě Supernova je sexy i na okruhu

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Pamatujete si specifickou Valkyrii z Norska, která se v únoru letošního roku ukázala v showroomu Aston Martin v Oslu? Majitel ji dostal poprvé na trať a podělil se o krásné snímky.

Před třemi měsíci jsme vám ukázali Aston Martin Valkyrie s podvozkem 069/150, která si našla cestu do norského hlavní města Oslo. Jedná se o jedinou Valkyrii, jež se nyní ve skandinávské zemi nachází. Exkluzivitu konkrétního kousku podtrhuje také úžasná červená barva laku Supernova, kterou si zákazník zvolil.

Již od prvních dnů, kdy se vůz objevil v showroomu Aston Martin v Oslu, je zákazník na svém instagramu aktivní se sdílením snímků svého ojedinělého vozu včetně nejnovějších záběrů přímo z okruhu Rudskogen Motorsenter. Okruh navržený populárním designérem okruhů Hermannem Tilkem se nachází nedaleko hlavního města Oslo a měří 3254 m. Na trati jsme již několik Valkyrií viděli, ať již v Goodwoodu nebo v Silverstone, kde se v ní před dvěma lety svezl i mistr světa F1 Max Verstappen. Norský jedináček v barvě červená Supernova však vypadá na okruhu opravdu skvěle. Možná ještě lépe, než na showroomu. A co teprve ten zvuk? Pastva pro uši!

Pro připomenutí: pod kapotou Valkyrie, která vznikla ve spolupráci s tehdejším partnerem Red Bull Racing, se nachází dvanáctiválcový motor o objemu 6,5 l s výkonem 746 kW (1014 k) a točivým momentem 740 Nm v kombinaci s elektromotorem od Rimacu, který přidává dalších 119 kW (162 k) a 280 Nm točivého momentu. Kombinovaný výkon hybridní Valkyrie tak nabízí 865 kW (1176 k) a 900 Nm točivého momentu při 6000 ot./min. Maximální rychlost Valkyrie činí 402 km/h, z 0 na 100 km/h vystřelí za 2,6 vteřiny.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme