Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chystá koncept Prologue Allroad

David Bureš
Diskuze (4)
Chystaný koncept ukáže budoucnost zvýšených modelů značky Audi. Uvidíme ho ještě tento měsíc.

Audi pomocí dvojice konceptů Prologue a Prologue Avant naznačuje, jak budou v budoucnu vypadat jeho vozy. Duo bude doplněno o další koncept se stejným jménem – v čínské Šanghaji chce automobilka představit koncept Prologue Allroad.

O chystané premiéře jako první informoval britský magazín Autocar, odvolávající se na zdroje blízké automobilce. Letošní ročník šanghajského autosalonu startuje 22. dubna.

Prologue Allroad svými tvary naváže na dřívější dvojici konceptů. Ve srovnání s nimi však dostane zvýšenou světlou výšku, oplastované nárazníky nebo hliníkový střešní nosič.

Kabiny Prologue a Prologue Avant se lišily vlastně jen barevnou kombinací. To novinka má dostat úpravy podporující terénní vzhled vozu.

Premiéra třetího konceptu s názvem Prologue dává smysl. Audi již dříve dalo najevo, že tyto automobily naznačují budoucí směřování designu značky. O tvarech budoucí A6 a A6 Avant tak už máme dobrou představu, po Šanghaji budeme tušit i vzhled i nové A6 Allroad. Ta má na trh přijít v roce 2018.

Pro letošní šanghajský autosalon Audi chystá ještě jednu důležitou novinku – novou Q7 s plug-in hybridním pohonem. Ten však na rozdíl od již představeného modelu Q7 e-tron 3.0 TDI quattro použije kombinaci elektromotoru a zážehového agregátu. Již prezentovaný vůz používá třílitrový turbodiesel. Zatímco stávající model láká hlavně evropské zákazníky, ten chystaný zacílí na klienty z USA nebo Číny.

David Bureš
Diskuze (4)
9. 4. 2015 16:18
Re: Dlouhý!
Když se dívám na tvojí fotku tak ty asi taky nemusíš,co. >:D
9. 4. 2015 15:51
Re: Dlouhý!
Je to drahý, protože jde o studii. Pokud by měla být funkční, pak její cena vyletí do závratný výše.
9. 4. 2015 14:57
Re: Dlouhý!
Právěže musíš...proto jsi napsal tenhle příspěvek. :-)
9. 4. 2015 14:54
Dlouhý!
To je hodně dlouhý auto asi i drahý. Ještě ,že si nemusím nic kompenzovat. >:-[]