Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi naposledy poodhaluje nový koncept pro dobrodruhy. Premiéra je za rohem!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Čtvrtý a poslední koncept ze série Sphere představí Němci za pár desítek hodin. Před premiérou nechává nahlédnout na detaily i kabinu.

Vize pro příští roky se jmenuje Audi Activesphere a v Ingolstadtu už potvrdili, že debut konceptu se uskuteční 26. ledna. Krátce před premiérou ukazuje automobilka na svých sociálních sítí tři pohledy na nejrůznější detaily. Nahlédnout nás nechává také do interiéru.

Ale pojďme popořadě. První snímek ukazuje záď elektrického konceptu, která se vyznačuje decentními svítilnami a úzkou svítící linkou nad logem značky, která je opticky propojuje. Z těchto upoutávek je patrné, že design konceptu bude maximálně čistý a uhlazený. Druhá fotografie zachycuje kabinu, konkrétně tedy volant nekulatého tvaru. Všimnout si můžeme absence fyzických tlačítek, ale třeba i kapličky s digitálními budíky. Ty by mohlo zastoupit promítání přímo na čelní sklo.

Video se připravuje ...

Třetí fotka avizuje, že na klasická zpětná zrcátka můžeme zapomenout. Audi Activesphere dostane digitální řešení s kamerami a obrazovkami v kabině, podobně jako třeba elektrické Audi e-tron. Oproti němu je však novější řešení podstatně decentnější a mohlo by napomoci ještě nižší hodnotě aerodynamického odporu.

Activesphere je čtvrtým a posledním konceptem ze série Sphere, která se začala postupně odhalovat v roce 2021. Tyto vize mají ukázat budoucí designové směřování Audi, stejně jako nejnovější technologické vychytávky. Konkrétně Activesphere je elegantním čtyřdveřovým crossoverem, který kombinuje karoserii fastbacku s o něco vyšší světlou výškou. Na další podrobnosti už nemusíme dlouho čekat, novinka se světu představí za pár desítek hodin.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme