Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Q4 Concept se představuje na prvních skicách

David Bureš
Diskuze (3)
V Ingolstadtu se pracuje na rozšíření nabídky vozů kategorie SUV. V plánech je i model Q4.

Zahájení letošního ročníku autosalonu v Pekingu se pomalu blíží, a tak automobilky postupně odhalují, co na této důležité autoshow vystaví. Audi pomocí zveřejněných skic naznačuje, že se v hlavním městě Číny pochlubí konceptem, který ukáže možnou podobu chystaného modelu Q4.

Zveřejněné nákresy prezentují čtyřdveřové SUV s nízkou linií střechy, díky níž automobil působí velice sportovním dojmem. Hlavní světlomety jsou úzké, hrany šestiúhelníkové masky chladiče jsou ostře řezané, což je pro poslední vozy značky Audi charakteristické.

Celkovými tvary se automobil velice podobá letošnímu konceptu Allroad Shooting Brake, představenému v Detroitu. Můžeme tak směle tvrdit, že hlavní změnou mezi oběma vozy bude pár dveří navíc u konceptu pro Peking. Také interiér se totiž podle skic bude prakticky shodovat s řešením v Allroadu Shooting Brake.

Audi zatím ke skicám nezveřejnilo žádné bližší informace, neznáme ani jméno auta, zahraniční média v čele s britským časopisem Autocar každopádně tvrdí, že se jedná o první náznak chystaného modelu Q4. Ten má být sportovnější verzí nynější Q5 a odpovědí BMW X4.

O pohon konceptu se podle informací Autocaru postará plug-in hybridní systém, kombinující benzinový čtyřválec 2.0 TFSI s dvěma elektromotory – jedním integrovaným do dvouspojkové převodovky a druhým u zadní nápravy. Poháněná díky tomu budou všechna kola. Stejné řešení použil už Allroad Shooting Brake.

Audi chce postupně rozšířit svoji nabídku SUV, která v současnosti čítá tři modely – Q3, Q5 a Q7. Pro rok 2016 je už potvrzeno malé SUV Q1. Vedle toho se údajně pracuje na zmíněné Q4, Q6 zaměřené na BMW X6 nebo luxusním SUV Q8. Ingolstadtská snaha o rozšíření nabídky SUV reflektuje zájem zákazníků o tento druh aut.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - Hotwire
9. 4. 2014 11:46
Re: doporučení
Ano lebo v takejto forme sa to urcite bude aj vyrabat. Vies vobec co je to designova studia? 8-s
Avatar - Ada je zase tady
8. 4. 2014 19:24
doporučení
ta kola by mohla být ještě větší, ta budka mnohem spláclejší a světla ještě menší... Bylo by to přece "so kchůůl" a zdejší gilgítci by jistě chrochtali blahem... :no:
8. 4. 2014 13:54
TT Scout
Ja myslel, ze je to TT Scout a ona Q4 ;-)