Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R-Zéro: sportovní elektromobil s maximálkou 460 km/h

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Ingolstadtská automobilka nedávno představila nové kupé TT a na jarní ženevský autosalon 2007 chystá velké kupé A5. Francouzští studenti designu mezitím připravili vlastní vizi sportovního kupé se čtyřmi kruhy ve znaku.

Ingolstadtská automobilka nedávno představila nové kupé TT a na jarní ženevský autosalon 2007 chystá velké kupé A5. Francouzští studenti designu mezitím připravili vlastní vizi sportovního kupé se čtyřmi kruhy ve znaku. Studie se jmenuje Audi R-Zéro a připomíná trošku koncernového super rychlíka Bugatti Veyron. Studenti se ovšem s výkonem vypořádali po svém, místo klasického zážového motoru zvolili alternativní řešení v podobě čtyř elektromotorů rozmístěných do každého z kol.

Veyron zřejmě nebyl pouze designovou inspirací, za vzor si studenti vzali i jeho technické parametry. R-Zéro má mít výkon 1092 koní, maximální rychlost prý dosahuje 460 km/h a stovku tohle elektrokupé pokoří za tři sekundy. Vůbec nejzajímavějším designovým prkvem na celé studii je tunel, který začíná u přední masky a končí výstupem na zadní části. Tunelem má proudit studený vzduch a ochlazovat unikátní elektro pohon. Auto není žádný drobeček, jeho hmotnost by měla být 2,2 tuny.

Upozorňujeme, že jde o koncept, takže musíme brát celý projekt s rezervou. I tak jde o zajímavý počin, který vychází z fantazie designérů, jež nejsou omezeny ekonomickými faktory automobilek. Další várku fotek a propagační video můžete zhlédnout na webu http://audirzero.free.fr/.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)